coronaodnersteuning

Slimme en Schone Mobiliteit

Ben je ondernemer/werkgever en wil je aan de slag met slimme en schone mobiliteit? Team Slim en Schoon Reizen helpt je daar graag bij. We bieden praktische oplossingen en advies op maat waarmee jouw investeringen dubbel en dwars lonen. Slim ondernemen noemen we dat.

  • Met de Mobiliteitskaart voor het MKB formuleer je gemakkelijk duurzame maatregelen. Meld je aan, realiseer een tot zes maatregelen en ontvang tot wel 6.000 euro subsidie! 
  • Hoe maak je je medewerkers enthousiast voor slimme en schone mobiliteit? Met onze ambassadeursworkshops ga je actief met je medewerkers aan de slag.
    Elektrisch rijden is dé manier voor jou en je bedrijf om CO2-uitstoot terug te brengen. Slim en Schoon Reizen helpt je graag bij de overstap naar een elektrisch wagenpark.
  • Benieuwd wat Slim en Schoon Reizen nog meer voor jou kan betekenen? Kijk op: slimschoonreizen.nl

Ambities & doelen Slimme en Schone Mobiliteit

Aantal fietskilometers stijgt met 20% per jaar

De fiets als snel, schoon en gezond vervoermiddel in een straal van 15 kilometer en goede fietsinfrastructuur.

We organiseren slimme logistiek

Maak het slim! Intelligente transportsystemen (ITS) maken mobiliteit slimmer. Wij blijven als regio voorloper in de inzet van data en informatiediensten. Denk aan de verkeerslichten die fietsers sneller groen geven, of slimme reisinformatie zodat je snel kunt inspelen op verkeerssituaties.

We investeren in infra

Goede bereikbaarheid van en naar en binnen onze regio vraagt om continue aandacht en investeringen in infra (A1, A50, N-wegen, fiets, rail, water). Onze prioriteiten zijn o.a. de containeroverslag Deventer, verwacht knelpunt A1 Barneveld – Apeldoorn, snelle en veilige ontsluiting papierindustrie, intelligente transportsystemen, snelfietsroutes Deventer-Zutphen en Epe-Zwolle en regionale fietsroutes sluiten aan op steden, dorpen en bedrijventerreinen.

Nieuws Slimme en Schone Mobiliteit

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio