coronaodnersteuning

Energietransitie

Word ook Energieke Cleantech Regio-deelnemer. Ontdek hoe je bij jouw bedrijfspand energiebesparing kunt realiseren en zelf energie kunt opwekken. 

Wie wil er geen energie besparen? Er zijn verschillende redenen om energie te willen besparen. Voor de één gaat het om een bijdrage aan het milieu, voor de ander om harde euro's. Nieuwbouwprojecten worden steeds energiezuiniger en moeten vanaf 2020 zelfs energieneutraal zijn. Ook in bestaande gebouwen is heel veel te winnen! Veel gebouweigenaren weten echter niet waar te beginnen. Daarbij is de onbekendheid met de financiële voordelen van verduurzaming groot. Tijd voor actie, tijd voor Energieke Cleantech Regio!

De regionale aanpak: local-for-local

In de Cleantech Regio wordt op basis van de local-for-local gedachte een Energieke Cleantech Regio-community opgebouwd. De deelnemende ondernemers en maatschappelijke organisaties werken samen met de lokale overheden, Rabobanken, verduurzamingsorganisaties en onafhankelijke lokale adviseurs om hun vastgoed te verduurzamen.

Ga aan de slag!

Je wilt je vastgoed verduurzamen en energie besparen en/of opwekken. Hoe gaat dat in zijn werk

Stap 1: Mail of bel met onderstaande contactpersonen.
Stap 2: Er wordt een afspraak met je gemaakt voor een intake gesprek. Daarin word je vraag en behoeften helder geformuleerd.
Stap 3: Vervolgens wordt gekeken welk traject (bewustwording, berekenen of begeleiding) en welke lokale adviseurs het meest passend zijn bij jouw vraag en behoeften.
Stap 4: Dan volgt het tekenen van opdrachtbevestiging of de offerte voor adviestraject.
Stap 5: Een lokale adviseur komt bij jou langs op de werkvloer en geeft onafhankelijk advies.
Stap 6: Op basis van het advies kun je aan de slag met het treffen van verduurzamingsmaatregelen. 

Tijd om de energierekening naar beneden te laat gaan!

Interesse?

Wil je onafhankelijk advies over welke maatregelen het beste zijn om jouw vastgoed te verduurzamen? Bijvoorbeeld een verlichtingsscan laten uitvoeren of een exploitatieberekening voor zonnepanelen laten opstellen? Laten we dan een afspraak maken en neem contact op met één van onderstaande personen.

  • Menno van Luijn van Cleantech Regio Development: 06-13 55 69 26 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Wietse Venema van Stichting Energieke Regio: 06-53 76 06 25 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ga voor meer informatie naar de website www.energiekeregio.nl en volg Energieke Regio op Twitter en Facebook

Ambities & doelen Energietransitie

Alle bedrijfspanden voldoen aan de Wet milieubeheer

Alle bedrijfspanden voldoen aan de Wet milieubeheer

30.000 woningen van het aardgas af

Transform 1.0 is het nieuwe, integrale, bovenregionale programma voor verduurzaming van woonwijken. De ingredienten: financiele arrangementen, een investeringsplatform en ‘regelruimte’. Voor bedrijventerreinen ontwikkelen we een soortgelijke gebiedsaanpak.

25 - 50 Kton CO2 minder aan fossiele kilometers

En 50% van alle bedrijven en instellingen heeft laadpunten voor elektrisch vervoer. Onze mobiliteit moet schoner. Vanuit het bestaande programma Slim en Schoon Reizen doen we al veel. We versnellen en intensiveren onze aanpak.

50% minder energieverbruik in de papierindustrie in 2020

(ten opzichte van 2004) Onze grootste energieverbruikers zijn bedrijven. Deze motoren van onze regionale economie moeten ook in de toekomst over voldoende (duurzame) energie beschikken. Hier zorgen we voor door energiebesparing, hergebruik van warmte, biomassa en afval en opwekking van duurzame energie. Een belangrijke sector in onze regio is de papierindustrie in Eerbeek en Loenen.

Opwekking van duurzame energie Cleantech A1 zone

Minimaal 3 grootschalige initiatieven gerealiseerd voor opwekking van duurzame energie in de Cleantech A1 zone.  Willen we energieneutraal worden, dan is alleen energie besparen niet voldoende. We moeten ook duurzame energie opwekken. Waar, hoe en hoeveel energie dat opbrengt, staat in het regionaal realisatieprogramma 2018-2023 (in 2018 klaar). 

Onderzoek naar (en stimuleren van) alternatieven

Onderzoek naar (en stimuleren van) alternatieven zoals geothermie in Apeldoorn en Brummen, waterstofproductie en synthetisch gas

Nieuws Energietransitie

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio