In 2021 organiseert de Cleantech Regio kennissessies Warmtenetten. Aan bod komen onderwerpen als financiering, wet- en regelgeving, de energiemix, het betrekken van bewoners en de warmtebronnen strategie.

Professionals vanuit gemeenten, provincies, energiecoöperaties, warmtebedrijven en kennis-en onderwijsinstellingen, die betrokken zijn bij (ontwikkeling van) warmtenet en warmtenetprojecten ontwikkelen en delen onderling kennis. Op deze pagina stellen we het kennismateriaal van sessies, zoals videomasterclasses, templates en checklists, beschikbaar voor deelnemers van de sessie en buiten dit netwerk.

Interesse in deelname aan de kennissessies en het netwerk Warmtenetten? Neem contact op met Marcel van der Maal via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-33620863.


 

Online sessie ‘checklist voor en financiering van warmtenetten’
21 januari 2021

 

Als onderdeel van deze sessie en ter voorbereiding ervan ontvangen deelnemers voorafgaand kennismateriaal. Tijdens de sessie zelf gaan we de verdieping in, is er ruimte voor vragen en het onderling uitwisselen van kennis.

Kennismateriaal

Masterclass van Tim Mooiman, adviseur warmte transitie bij het Expertise Centrum Warmte (ECW). Hij presenteert een checklist ‘van idee naar warmtenetproject’  en de template ‘Business case warmtenetten’. 

 

Masterclass van Arie Willem Rozendaal, business associate bij Catena Investments. Hij gaat in op de financieringsbehoeften in de verkennende en haalbaarheidsfase en de aanpak van de financiering.