Circulaire Economie

Publicaties:

Flyer Circular Business Design Track Hernieuwbare Energie

De Circo Track is een 3-daags programma waarin bedrijven diepgaand en praktisch kennis maken met de principes van circulair ontwerpen.  Dit najaar start de derde workshop met als thema Hernieuwbare Energie.

Speciaal voor de energiesector

Deze track is specifiek bedoeld voor bedrijven in de (hernieuwbare) energiesector en die kansen zien om delen van hun productie en activiteiten circulair te maken. Wij nodigen bedrijven uit die werkzaam zijn als: installateur, technisch aannemer, energieleverancier, toeleverancier, warmtebouw, zonneenergie, windenergie, biogas, biomassa en waterstof en overige technische energiegebieden. Daarnaast zijn adviseurs en ingenieursbureau’s en opdrachtgevers die grootschalig baat hebben bij hernieuwbare energie zeer welkom. De deelnemers zijn bij voorkeur gevestigd in de provincie Overijssel.

Circulaire innovatie

Deelname aan de Circulaire Business Design track biedt een bedrijf dé kans om aan de slag te gaan en circulaire business te creëren. De track wordt aangeboden in het kader van het provincie beleid om de lokale economie te versterken door circulaire innovatie te stimuleren, regionale netwerken te benutten en gelijktijdig bij te dragen aan de circulaire transitie in Overijssel en Nederland. Deze speciale Circo Track wordt dan ook georganiseerd in samenwerking met Provincie Overijssel en Cleantech Regio.


Track Hernieuwbare energieButton blauw aanmelden


5, 19 september, 3 oktober 2019

9:00 - 18:00, locatie in Deventer


 

Tien goede redenen om mee te doen:

  1. Circulair ondernemen biedt nieuwe business kansen!
  2. Het vergroot je concurrentiekracht
  3. Je creëert nieuwe waarden voor je bedrijf en je klanten
  4. Stimuleert innovatie rond zowel de energie- als de circulaire transitie en bereidt je bedrijf voor op de snel veranderende vraag uit de markt
  5. CIRCO maakt nieuwe samenwerking mogelijk door een krachtige design invalshoek en kruisbestuiving met andere deelnemers en designers
  6. Je krijgt toegang tot concreet bruikbare kennis en design tools die daarna voor andere circulaire projecten ingezet kunnen worden
  7. Je gaat gezamenlijk met branchegenoten en ketenpartners (10 partijen) uit de regio aan de slag 
  8. Je krijgt zowel zicht op de realiseerbare circulaire plannen op korte termijn, als op mogelijke systeemveranderingen, als stip aan de horizon
  9. In 2019 wordt 75% van de kosten betaald door de Provincie Overijssel
  10. One time opportunity: dit is een uniek project, en een kans om deel uit te maken van een groep circulaire koplopers!

Meer info

De kosten voor deelname aan de drie workshops zijn €500,- per bedrijf voor twee personen. De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en het Ministerie van I&W. Het deelnemende team van ieder bedrijf bestaat bij voorkeur uit een duo van een designer / ingenieur / product manager én iemand uit het commerciële deel, die markt, klanten en stakeholders kent. Veel toegevoegde waarde zit in de wisselwerking tussen de twee disciplines gedurende het proces.

Contact: Hans Bilsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 – 2606 4989
Pieter van Os, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-53451028

Ambities & doelen Circulaire Economie

In 2020 33% minder huishoudelijk afval

Nergens anders in Nederland wordt huishoudelijk afval zó goed gescheiden als in de Cleantech Regio. Toch kan de hoeveelheid restafval nog verder omlaag. In 2020 gaan we voor 33% minder huishoudelijk restafval en in 2030 zelfs naar maximaal 10 kilo restafval per inwoner per jaar.

2021 De Mars in Zutphen circulair bedrijventerrein

In 2021 is De Mars in Zutphen als eerste in Nederland een circulair bedrijventerrein, daarna volgen meer terreinen in de regio. De bedrijven willen hier o.a. een grondstoffenbank voor weg- en waterbouw realiseren.

Maakbedrijven werken aan gesloten grondstoffenkringloop

Onze regio kent veel slimme maakindustrie die nóg slimmer kan zijn door meer circulair te produceren. Gemeenten gaan (meer) circulair inkopen. Deze brede impuls voor een circulaire economie faciliteren we vanuit het programma CIRCLES en het te realiseren Centrum voor Circulair Ondernemen.

Eerbeek heeft duurzaam logistiek centrum voor de papierindustrie

Sinds 350 jaar is de papierindustrie sterk in onze regio. Eerbeek is de papierhoofdstad van Europa en ook in Loenen, Apeldoorn en Deventer vind je papierbedrijven. Deze zijn al grotendeels circulair, maar hoe kunnen ze meer waarde halen uit biobased grondstoffen?

Verdubbeling arbeidsplaatsen Deventer Open Innovatie Centrum

AkzoNobel ontwikkelt met gemeente Deventer en provincie Overijssel het Deventer Open Innovatie Centrum (DOIC). Dit biedt starters in chemiesector mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en het lab kan chemische processen helpen optimaliseren. 

Wij verwaarden reststoffen van ons huishoudelijk afval

We ‘verwaarden’ reststromen van textiel, organisch materiaal, luiers, elektronica en plastic.

Nieuws Circulaire Economie

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Lees meer...

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio