• Samen naar een
    schone toekomst

Voor wie

In onze regio zijn opvallend veel mensen bezig met cleantech. Denk aan afvalscheiding, energiebesparing, duurzame energieopwekking of de fiets pakken in plaats van de auto. Niet voor niets herkennen veel inwoners zich in onze ambities: 70 procent vindt cleantech een passend profiel voor onze regio. Als inwoner van de Cleantech Regio kunt u volop meedoen om onze doelen te realiseren. Kijk vooral eens rond bij alle projecten die we doen en het nieuws wat er allemaal gebeurt in onze Cleantech Regio.

Ondernemen in de Cleantech Regio

Je bent ondernemer in de Cleantech Regio. Daar zijn we blij mee, want je helpt deze regio economisch sterker te maken en je draagt bij aan een steviger vestigingsklimaat voor collega ondernemers in de cleantech business. Steeds meer ondernemers gaan aan de slag met cleantech. Cleantech leidt tot lagere kosten en footprint en een hogere efficiency, maar ook investeer je in een schone toekomst. En daar gaat het om! De Cleantech Regio is ambitieus en wil in 2030 energieneutraal en circulair zijn. We gaan voor een schone, prettige leefomgeving, schoon vervoer en goede bereikbaarheid, innovatie in cleantech business, een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en een zichtbare en herkenbare regio.

Succesvol ondernemen doe je samen

Samen bereik je meer. Daarom werken we in de Cleantech Regio nauw samen: overheden, kennis- en onderwijsinstellingen, ondernemersnetwerken en bedrijvenkringen. Door het aangaan van allianties versterken we elkaar en zorgen we dat cleantech ontwikkelingen sneller geïmplementeerd worden. Zo werken we aan een bloeiende cleantech business in de regio.

Cleantech Regio is er voor jou!

Je hebt een innovatief cleantech idee – project, product of dienst – maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen of je loopt vast in het (financiële) proces. Dan staan de adviseurs van Cleantech Regio voor je klaar. Zij kunnen je helpen met het verder ontwikkelen van je project, de investeringsvraag, wegwijs maken in de wereld van subsidies en loketten en je in contact brengen met de juiste personen. Ook helpen we je om je project zichtbaar te maken door inzet van onze communicatiekanalen. Kijk vooral ook eens op onze Projectportfolio voor alle initiatieven in onze regio waar we bij betrokken zijn.

Meer weten over ondernemen in de Cleantech Regio?

We helpen je graag verder! Neem contact op met Dieter de Vroomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 47004442.

In de Cleantech Regio ontstaan nieuwe beroepen, gericht op verduurzaming. Daarop bereiden scholen jongeren voor. Zo blijft het onderwijs toekomstgericht en dragen scholen volop bij aan de ontwikkeling van onze regionale samenleving.
In toenemende mate ontstaan innovaties in co-creatie tussen onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven. Leerlingen en studenten maken al kennis met cleantech en doen ‘echte’ projecten voor bedrijven. Leuk, maar ook goed voor de aansluiting onderwijs en bedrijfsleven. De leerlingen van nu zijn immers de medewerkers van de toekomst.

Bekijk hieronder een selectie van projecten, verhalen In de Cleantech Regio en het nieuws rondom het thema onderwijs en arbeidsmarkt. 

Overheden willen initiatieven van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties graag ondersteunen. Onze gezamenlijke cleantech ambities helpen daar enorm bij. Cleantech zorgt voor gemeenschappelijke focus én actie. Zo trekken gemeenten, provincies en Cleantech Regio nadrukkelijk samen op om de energietransitie mogelijk te maken.
Ook op andere thema’s zoals wonen, Regionale Energie Strategie of slimme en schone mobiliteit is het cruciaal om samen te werken. Samen staan we sterker en bereiken we meer dan als afzonderlijke gemeente of provincie mogelijk is.