• Samen naar een
    schone toekomst

Talent Award

Cleantech Talent Award: scholieren gezocht met duurzame oplossingen

Scholieren in het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland met een oplossing rondom duurzaamheid en schone technologie kunnen zich weer aanmelden voor de Cleantech Talent Award!


Een energieopwekkende schoen, het filteren van drinkwater met eigengemaakte kleifilters, de ecologische voetafdruk van vleesconsumptie; het is een greep uit de veelbelovende ideeën van scholieren die eerder meededen aan de Talent Award.

In 2023 krijgen scholieren ook weer de kans om op dit podium te shinen en naar huis te gaan met een cheque van €500,-, €200,- of €100,-. Aanmelden kan tot maandag 20 maart 2023 12:00 uur. Uit alle aanmeldingen worden vijf scholieren(teams) genomineerd voor de finale op donderdag 6 april 2023 in het gemeente huis in Epe. De finalisten presenteren dan hun briljante oplossing aan medescholieren, familie, vrienden en jury.

Voor wie

De Talent Award is voor scholieren van klassen 3 t/m 6 in het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland. Alle niveaus, vakken en profielen (of combinaties daarvan) kunnen deelnemen, als team of individueel. Scholieren kunnen meedoen met een (profiel)werkstuk, spreekbeurt of projectverslag rondom duurzaamheid of schone technologie. Of ze kunnen aan een opdracht werken van een bedrijf in de Cleantech Regio.

Bekijk de pichtvideo van de winnaar van 2020

Aanmelden

De deadline voor aanmelden voor de Cleantech Talent Award is maandag 20 maart, 12:00 uur. Aanmelden doe je zo:

  1. Vul het online aanmeldformulier onderaan deze pagina
  2. Upload het (profiel)werkstuk, spreekbeurt of projectverslag rondom duurzaamheid of schone technologie
  3. Upload een korte videopitch (maximaal 1:30 minuut).
    Lees hier meer tips over het maken van een goede videopitch.

Meld je alvast aan, ook al is je projectverslag nog niet klaar en heb je nog geen geen video. Vul dan alleen het aanmeldformulier in en upload het verslag en de pitchvideo op een later moment. Doe dit wel uiterlijk maandag 20 maart, 12:00 uur :-)!

Finale Talent Award: donderdag 6 april 2023

De Talent Award is dit jaar te gast in de gemeente Epe. Op het podium in het gemeentehuis presenteren de vijf geselecteerde finalisten hun idee aan medescholieren, publiek en jury. Verwachte tijdstip: 19:00 uur tot 21:00 uur. Bekijk onderstaande impressie van de finale 2019.

 

 


Voor meer informatie, neem contact op met Femmy van den Elsaker

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Platform Techniek Stedendriehoek en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio en de gemeente Epe.

 

Meld je aan door onderstaand formulier in te vullen:

Aanmeldingsformulier Talent Award

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

Ambities & doelen Talent Award

Podium voor jonge mensen

Omdat je niet vroeg genoeg kan beginnen met duurzame innovatie is er – naast de Cleantech Battle voor MBO, HBO en WO – ook een wedstrijd voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland: de Cleantech Talent Award. Bij de Cleantech Talent Award pitchen de scholierenteams hun idee voor een duurzame toekomst. Het biedt een podium aan scholieren om hun vaak verrassende ideeën en oplossingen te presenteren.  

Nieuws Talent Award

23-12-2021

Doe mee aan de Cleantech Talent Award 2022

Ben jij een scholier uit het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland? En heb je gewerkt aan een profielwerkstuk of een schoolproject op het gebied van duurzaamheid en/of schone technologie? Geef je dan op voor de Cleantech Talent Award 2022 en wie weet ga jij naar huis met een cheque van 500 euro!

Lees meer

Samenwerkingspartners Talent Award