• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

15-09-2022

Ondertekening Intentieverklaring Technicampus Experience Center

Het Deventer bedrijfsleven, het primair tot en met het hoger onderwijs, de culturele sector en gemeente Deventer ondertekenden afgelopen woensdag 14 september een intentieverklaring waarin zij zich verbinden aan de oprichting van een Technicampus Experience Center (TEC). Het TEC krijgt een fysieke plek op verschillende locaties in Deventer, naast de locatie bij de Technicampus zelf. 

Lees meer

24-08-2022

Terugblik Human Capital door themalijnmanager Nanke Kraehe

‘Ongeveer 8 maanden geleden leerde ik de Cleantech Regio kennen. Dat wil zeggen: ik kende de geografische aanduiding. Ik kende de Strategische Board als iets dat zich ver, ver boven mij afspeelde, en ik wist van iemand dat hij werkzaam was voor de organisatie. Bij de start van 2020 waren net de contacten gelegd om te verkennen of we konden samenwerken. Vanuit mijn rol als programmamanager Voorkomen Voortijdig Schoolverlaten (VSV) was ik benieuwd naar wat de Cleantech Regio kon betekenen voor de jongeren die hun weg moesten gaan vinden op de arbeidsmarkt.

Lees meer

29-08-2022

'Daadkracht en concrete projecten in nieuwe uitvoeringsagenda'

Er gebeurde veel in de eerste helft van 2022. Daarom blikken we terug op het afgelopen halfjaar met onze best gelezen berichten. Vandaag Arko van Brakel directeur bij Cleantech Regio en secretaris-directeur Ineke Lijnema van de Regio Stedendriehoek die recent in een interview vertelden over de verandering die ze in gang hebben gezet. ‘In de nieuwe Uitvoeringsagenda formuleren we geen onhaalbare doelen, maar benoemen we zo concreet mogelijke projecten. Een nieuw investeringsplatform kan die projecten mogelijk financieren.’

Lees meer

19-07-2022

ROC Aventus en NIPV partner in Centrum voor Veiligheid en Digitalisering

Er gebeurde veel in de eerste helft van 2022. Daarom blikken we terug op het afgelopen halfjaar met onze best gelezen berichten. Vandaag is dat de komst van Ben Kokkeler die van start ging als directeur-bestuurder bij het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. Tijdens zijn eerste Raad van Toezicht-vergadering hebben de initiatiefnemers positief besloten over de toetreding van twee nieuwe partners: ROC Aventus en het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV).

Lees meer

14-07-2022

Saxion creëert met Europese subsidie meer duurzame textiel startups

Vanuit het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie, een belangrijk kennis- en innovatiecentrum voor de Europese Unie, is een subsidie van 1,2 miljoen euro toegekend aan Saxion en diverse partners. Met deze subsidie gaan zij gezamenlijk een ecosysteem voor de duurzame textielindustrie ontwikkelen waarin ondernemerschap centraal staat. Studenten van diverse textielopleidingen worden met dit programma geholpen bij het opzetten van een startup die betrekking heeft op duurzaam textiel.

Lees meer

28-06-2022

Saxion en Deltares gaan samenwerken duurzaamheidsvraagstuk

Hogeschool Saxion en onafhankelijk kennisinstituut Deltares hebben een overeenkomst getekend als startschot voor een intensieve samenwerking. Samen gaan zij toegepast onderzoek doen omtrent energietransitie, bodem, leefomgeving en watermanagement. Door deze samenwerking krijgt toegepast onderzoek op het gebied van duurzaamheid een enorme impuls in de regio Stedendriehoek.

Lees meer