• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

12-05-2022

Meld je aan voor werkconferentie Circulaire Innovaties in Uitvoering

Op vrijdagochtend 10 juni 2022 houden het Saxion Fieldlab Circulaire Innovaties in de Maakindustrie (CIM) en het Saxion Lectoraat Business Modellen een werkconferentie over Circulaire Innovaties in Uitvoering. De ochtend is in de Gasfabriek in Deventer. Aanmelden kan vanaf nu.

Lees meer
Foto: NewTechPark

25-04-2022

Kom mee naar NewTechPark!

Binnen de Cleantech Regio vinden volop iniatieven plaats waarbij overheid, ondernemers en onderwijs samenwerken. Een mooi voorbeeld is NewTechPark in Apeldoorn. In onderstaande video nemen David Beij en Jacob Brobbel je mee naar deze inspirerende plek vol techniek, innovatie en ontwikkeling. 

Lees meer

11-04-2022

Symposium ‘Groene groei werkt: mensen maken de transitie’

Cleantech Regio en Aventus houden op donderdag 21 april het symposium ‘Groene groei werkt: mensen maken de transitie’. Het symposium wordt gehouden bij Aventus in Apeldoorn en er is een bijzonder programma met inspirerende sprekers zoals Li An Phoa, Anouk Creusen en Michiel Westerhoff. Ook nemen we afscheid van adjunct-directeur Gert Jan Koele.

Lees meer

29-03-2022

Online banenmarkt op dinsdag 5 april

Ben je als werkgever of intermediair op zoek naar nieuwe medewerkers? Of ben je op zoek naar een andere baan of een baan in de buurt? Meld je dan aan voor de banenmarkt op dinsdag 5 april en ga van 13.00-15.00 uur als werkzoekende of werkgever met elkaar in gesprek.

Lees meer

16-03-2022

Meiden maken kennis met techniek tijdens Girls’Day op 7 april

Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is laag. Daarom houden TechnoDiscovery en CODA ExperienceLab op 7 april een Girls’Day. Het ochtendprogramma op NewTechPark is inmiddels vol, maar tussen 14.00 en 17.00 kunnen meiden binnenlopen in de Makerspace van CODA ExperienceLab.

Lees meer

02-03-2022

Science Café over duurzaam textiel op 9 maart

De textielindustrie vervuilt sterk: we kopen steeds meer kleding en gooien die steeds sneller weg. Jan Mahy, lector aan de Saxion Hogeschool, is nauw betrokken bij een onderzoek naar duurzamer textiel en betere recycling. Hij vertelt tijdens het Science Café op woensdag 9 maart waar we staan op het gebied van textielrecycling.

Lees meer