• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

19-01-2021

Vakmensen opleiden met dezelfde bevlogenheid als Vrienden van Amstel Live

Afgelopen zaterdag avond zat ik thuis, net als een miljoen andere enthousiaste maar ook melancholieke Nederlanders, met een biertje in mijn hand naar livestream van de Vrienden van Amstel Live te kijken. Het was uitstekend georganiseerd, met het neusje van de zalm van de Nederlandse podiumartiesten. En net als zoveel mensen realiseerde ik me zaterdagavond meer dan ooit hoe ik het menselijke contact mis. Wat minder dan een jaar geleden nog volkomen normaal was, lijkt nu, tijdens deze sombere Januari-Lockdown, wel een sprookjesachtige, schimmige herinnering. Soms moet je kennelijk iets eerst heel erg missen om te weten hoe belangrijk het is. We hebben met de Cleantech collega’s dan ook spontaan besloten om zodra het weer veilig kan een ouderwets Cleantech feest te geven. Een goed voornemen waar u ons aan mag houden.

Lees meer

21-09-2021

Studenten Saxion maken duurzame Prinsjesdag outfits Kamerleden

Het is Prinsjesdag en de drie Kamerleden van Volt dragen een wel heel bijzondere outfit. De kleding is namelijk gemaakt door zes studenten van de opleiding Fashion and Textile Technologies van Hogeschool Saxion en alle drie de outfits zijn hartstikke duurzaam. De Kamerleden droegen hun nieuwe duurzame outfits vandaag tijdens de traditionele troonrede.

Lees meer

07-09-2021

Ondernemers in het zonnetje tijdens Campagne Sociaal ondernemen WERKT

De arbeidsmarkt wordt steeds inclusiever en daar dragen veel bedrijven in de regio hun steentje aan bij. Die bedrijven worden in de campagne Sociaal Ondernemen WERKT! in de spotlights gezet. Deze campagne wordt mogelijk gemaakt door Werkgeversservicepunt FactorWerk Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe.

Lees meer

01-09-2021

Saxion start samen met lokale bedrijven unieke robotica master

Vanaf dit studiejaar biedt Saxion de master Robotics Systems Engineering aan. Deze nieuwe hbo-master is ontwikkeld op verzoek van én samen met enkele toonaangevende bedrijven in Oost-Nederland en is de eerste die specifiek gericht is op de roboticakant van system engineering. “We creëren een win-winsituatie voor studenten én het bedrijfsleven.”

Lees meer

07-07-2021

Nieuwe deeltijdopleiding HBO Informatica in Apeldoorn 

ICT Academie Apeldoorn start komend studiejaar met een nieuwe deeltijdopleiding HBO Bachelor Informatica. Deze opleiding biedt nieuwe mogelijkheden en uitdagingen voor digitaal geschoolde werknemers in de Stedendriehoek. De nieuwe opleiding is belangrijk voor de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen, waar een groot tekort is aan ICT’ers. 

Lees meer

05-07-2021

Regionaal Mobiliteitsteam nu online met deRegioWerktDoor

Mensen die door de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen, kunnen bij het Regionaal Mobiliteitsteam Stedendriehoek en Noordwest Veluwe terecht. Sinds 1 juli doet het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) dit online onder de naam deRegioWerktDoor. Mensen die hun baan verliezen kunnen zich nu melden bij één loket.

Lees meer