• Samen naar een
    schone toekomst

Human Capital

Wij werken aan een vitale, toekomstbestendige arbeidsmarkt in de Cleantech Regio. Zodat de werkenden, studenten en ondernemers in onze regio kunnen meebewegen met de uitdagingen van nu en morgen. Een gezonde, weerbare en wendbare arbeidsmarkt noemen we dat ook wel.


“In de Cleantech Regio werken wij samen met overheid, ondernemers en onderwijs aan een vitale, wendbare en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Als portefeuillehouder human capital wil ik mensen kansen bieden om zich een Leven Lang te Ontwikkelen (LLO).”

Jos van Deursen, voorzitter college van bestuur ROC Aventus en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Binnen Cleantech Regio zijn een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Human Capital en een business developer Human Capital actief. Zij geven uitvoering te geven aan het actieplan Human Capital en de Regiodeal projecten uit de actielijn Cleantech Werkt. Ook leveren zij een bijdrage door op regionaal niveau verbindingen te leggen en:

  1. sterker te maken wat er is
  2. te signaleren wat er mist
  3. vernieuwing en innovatie aan te jagen.

Dit doen zij niet alleen. Dagelijks werken zij samen met de vele organisaties en mensen die op het thema ‘human capital’ actief zijn in de regio.

“Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk dat mensen flexibel en weerbaar zijn op de arbeidsmarkt. We werken hier gezamenlijk aan op lokaal én regionaal niveau.”

Thomas Walder, wethouder Deventer en portefeuillehouder Human Capital in de Strategische Board Cleantech Regio

Projecten

Ambities & doelen Human Capital

Mensen maken de economie

Zonder goede arbeidskrachten zijn de ambities van onze regio simpelweg niet te realiseren. Gelukkig zetten veel partijen in de Cleantech Regio zich in om iets te doen aan het tekort aan vakmensen en andere talenten in de techniek, Cleantech, ICT, zorg, logistiek en vrijetijdssector.

Actieplan Human Capital

In 2020 hebben wij samen met onze achterban (onderwijs, overheid en ondernemers) een ‘Actieplan Human Capital Cleantech Regio’ opgesteld. Lees meer over onze gezamenlijke ambities en doelen in dit plan. 

Regio Deal

Ook in 2020, heeft Cleantech Regio een Regiodeal gesloten. In de Regiodeal zitten meerdere projecten die bijdragen aan onze ambitie een wendbare arbeidsmarkt te krijgen en te houden. Lees hier meer over de Regiodeal. 

Nieuws Human Capital

07-12-2021

‘Met ons advies kunnen vakantieparken gelijk aan de slag’

‘Hoe kan ik mijn vitale vakantiepark zo goed mogelijk klaarstomen voor de aanstaande onvermijdelijke energietransitie? Het is de centrale vraag van het Fieldlab Energietransitie Vakantieparken. In september is de pilot gestart die medio 2022 tot het Fieldlab Energietransitie Vakantieparken moet leiden. Sinds kort draait de pilot en doen studenten van Saxion onderzoek.

Lees meer

01-12-2021

Terugblik werkbezoek voor Gedeputeerde Staten Gelderland en Overijssel

Gistermiddag organiseerde Cleantech Regio een digitaal werkbezoek voor Gedeputeerde Staten Gelderland en Overijssel.

Lees meer

30-11-2021

Apeldoorns Centrum Veiligheid en Digitalisering relevanter dan ooit door landelijke aandacht voor digitale fraude

De recente aandacht voor digitale veiligheid en fraude vanuit de Tweede Kamer en Raad van Europa bevestigt de noodzaak van een landelijk centrum voor Veiligheid en Digitalisering.

Lees meer
Arko van Brakel

16-09-2020

Een achtertuin vol vertrouwen

Wat is een beter startpunt om mee te bouwen aan een duurzame planeet dan onze eigen achtertuin? Vanuit die gedachte heb ik begin van dit jaar besloten een steentje bij te dragen aan het ontwikkelen van een duurzame economie in mijn eigen regio, de stedendriehoek.

Lees meer

12-10-2020

'Doorbreek de patronen!'

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je al had.” Het is een oude, tijdloze wijsheid, die volledig van toepassing is op de stand van zaken in onze moderne samenleving. Om bijvoorbeeld daadwerkelijk tot een circulaire, energie-neutrale economie te kunnen komen, moeten we massaal onze bestaande gedragspatronen doorbreken.

Lees meer
Arko van Brakel

12-11-2020

'Het nieuwe succes is niet meer, meer, meer...'

Terugkijkend op 31 jaar aan ups, downs en andere ondernemerservaringen, valt me op dat de geschiedenis zich steeds vaker en sneller herhaalt. Op het gevaar af dat deze column een nieuwe aflevering wordt van “opa vertelt”, zie ik vooral overeenkomsten tussen de relatieve traagheid waarmee ooit internet innovaties doorbraken en de huidige energie transitie.

Lees meer