• Samen naar een
    schone toekomst

Cleantech Battle

Doe mee aan de Cleantech Battle 2022

Ben jij student MBO, HBO of WO uit Oost-Nederland met een briljante oplossing op het gebied van schone technologie en/ of duurzaamheid? Dan verdient jouw project een podium! Meld je aan voor de Cleantech Battle 2022. Wie weet pitch jij je idee op donderdag 16 juni voor publiek en jury en maak je kans op de titel en de hoofdprijs van 1.500 euro.


Een circulair, multifunctioneel geluidsscherm. Een machine die met duurzame energie blauwalgen uit meren filtert. Een zonneconcentrator voor glastuinbouw. Het is een greep uit de veelbelovende, duurzame oplossingen die studenten de afgelopen 8 jaren tijdens de finale van de Cleantech Battle presenteerden. Dit jaar vindt de finale plaats tijdens het Grootste Kennisfestival van Nederland. Vijf studenten(teams) mogen op dit mooie podium hun idee wereldkundig maken. De jury bekijkt welk project het breedst inzetbaar, meest innovatief en duurzaam is, en houdt bovendien in de gaten of er een gezonde businesscase van te maken is.

Initiatiefnemer Martin Snijder: ‘Dit jaar houden we de Cleantech Battle voor de negende keer’, vertelt hij enthousiast. ‘In de afgelopen acht jaar passeerden er wel honderdvijftig teams de revue, met geweldige ideeën. Ondernemers die in de zaal zitten, hebben daar vaak interesse in. Ze willen bijvoorbeeld helpen (door-)ontwikkelen of investeren om het idee levensvatbaar te maken.’ Lees het hele artikel 'Cleantech Battle brengt talent naar buiten.'

Battle winnaar 2019

Aanmelden

Aanmelden kan heel eenvoudig via onderstaand formulier en voeg hierbij het verslag (onderzoeksrapport, eindexamen, stagerapport of studieopdracht) toe van je duurzaamheidsvraagstuk. Doe dit voor zondag 22 mei, want dan sluit de inschrijving.

Finale 16 juni 2022

Behoort jouw of jullie project straks tot de vijf beste inzendingen? Dan mag je je idee in een kort filmpje pitchen voor jury en publiek tijdens de finale van de Cleantech Battle. Deze vindt plaats op donderdag 16 juni 2022 om 17:00 uur tijdens het Grootste Kennisfestival in Deventer.

Als finalist krijg je deze dag toegang tot het hele festival. Neem alvast een kijkje welke sprekers op het programma staan.

Voor wie

Voor studenten MBO, HBO en WO uit Oost-Nederland van alle opleidingen en studierichtingen.

Winnaar 2021

Bekijk de video van de finale in 2021 hieronder of via deze link

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Cleantech Battle 2022 wordt georganiseerd door Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Deventer Kring Werkgevers, Bouw Sociëteit, Ideo Netwerkvereniging installatiebedrijven en MKB Deventer.

Meld je nu aan door onderstaand formulier in te vullen:

Cleantech Battle

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Dit formulier wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

 Ambities & doelen Cleantech Battle

Nieuws Cleantech Battle

07-04-2022

Oplossingen voor een duurzame toekomst tijdens Cleantech Battle 2022 


De inschrijfperiode voor de Cleantech Battle 2022 is in volle gang. De uitreiking vindt dit jaar plaats op donderdag 16 juni tijdens ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ in Deventer. Vijf studenten(teams) uit Oost-Nederland worden geselecteerd om op het podium in de Gasfabriek hun duurzame oplossing of idee wereldkundig maken aan een enthousiaste jury. Initiatiefnemer Martin Snijder: “Veel creativiteit en vindingrijkheid blijft nu hangen in de scholen. Studenten verdienen écht een groter podium voor hun ideeën.”

Lees meer

17-06-2021

Biobased circulaire geluidswal wint Cleantech Battle 2021

Een team van vier studenten Industrieel Product Ontwerpen van de HAN University of Applied Sciences heeft met hun ‘Infrawall’ de Cleantech Battle 2021 gewonnen. Op 17 juni streden vijf studenten(teams) van Hogeschool Saxion, Aventus Apeldoorn en HAN University of Applied Sciences met hun innovatieve ideeën op het gebied van schone technologie om de titel. De Cleantech Battle wordt georganiseerd door de Cleantech Regio en was dit jaar via een livestream te volgen.

Lees meer

10-06-2021

Kijk vandaag live naar de online finale van Cleantech Battle 2021!

Volg vandaag 17 juni om 16:00 uur de finale van de Cleantech Battle 2021! Vijf studenten(teams) van Hogeschool Saxion, Aventus en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen staan in de finale van de Cleantech Battle 2021. Geniet online mee, doe nieuwe ideeën op en stel je vragen aan de finalisten via de chat! 

Lees meer