• Samen naar een
    schone toekomst

Cleantech Battle

Studenten uit het mbo, hbo en wo in Oost-Nederland met een briljante oplossing op het gebied van duurzaamheid en schone technologie maken hun idee wereldkundig tijdens de Cleantech Battle. Op dit podium krijgen studenten de kans zich buiten hun eigen opleiding en school te laten zien en met hulp van onder meer ondernemers hun duurzame oplossing verder te ontwikkelen.


Diversiteit aan duurzame oplossingen

3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De 9e editie van de Cleantech Battle in 2022 kent een enorme diversiteit aan duurzame en circulaire oplossingen. Zes studenten(teams) klimmen dit jaar op het podium om hun ideeën te presenteren aan publiek en jury. Initiatiefnemer Martin Snijder: ‘Elk jaar weer word ik verrast en geïnspireerd door de creativiteit van de ideeën en het enthousiasme waarmee studenten met duurzaamheid bezig zijn. Studenten zijn heel inventief en zij verdienen écht een groter podium voor hun ideeën. De Cleantech Battle is een mooie springplank voor jong talent.’

Stikstofreductieproject wint Cleantech Battle 2022Winnaars battle

Student Henry Kozorezov van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft zojuist de jaarlijkse Cleantech Battle gewonnen met zijn project ´AEMS´, een concrete oplossing voor het stikstofprobleem. Door de scheiding van ontlasting van vee, komt er minder amoniak, en dus stikstof, vrij. Naast de titel gaat Henry naar huis met een bedrag van €1500,-. "Ik ben heel blij! Met mijn project wil ik boeren helpen door ze onderdeel te laten zijn van de oplossing, in plaats van het probleem!"

Juryvoorzitter Eveline Buter over het winnende project: "We hebben als jury gekeken naar het innnovatieve gehalte en impact van de projecten. Het project 'AEMS' draagt een oplossing aan voor een heel groot probleem. Dit door middel van een relatief eenvoudige oplossing dat makkelijk te implementeren is. Daarnaast is het erg schaalbaar. Een terechte winnaar!"

Nummer twee en drie

De tweede prijs is voor Saxion-student Yohannes Desta die de inzet van fossiele brandstoffen wil terugdringen door middel van een vliegwiel. Dit idee is beloond met een bedrag van €1000,-. De top 3 wordt compleet gemaakt door het project 'SPARC' van studenten van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Dit project onderzoekt de mogelijkheid om personen en producten te vervoeren door middel van elektrische voertuigen. Iets wat het milieu zeer ten goede komt. Zij gaan naar huis met een bedrag van €500,-.

De Cleantech Battle vond dit jaar plaats op tijdens ‘Het Grootste Kennisfestival van Deventer’. De presentatie was in handen van Arko van Brakel (algemeen directeur Cleantech Regio) en Annemarie Moezelaar-Vels (directeur DJM Bedrijfsdiensten). De jury bestond uit Eveline Buter (directeur Witteveen+Bos), Jaap Fluit (directeur Bredenoord), Thomas Walder (wethouder gemeente Deventer) en Gert-Jan Wolters (directeur Wolters BV).
Initiatiefnemer van de Cleantech Batle Martin Snijder “De diversiteit en creativiteit van de finalisten heeft ons ook dit jaar weer weggeblazen! Een geweldige winnaar met een oplossing voor een actueel probleem!"

 Bekijk hier alle pitchvideo's van de finalisten 2022

 En bekijk hier een impressie van de Cleantech Battle 2022

 

De Cleantech Battle 2022 wordt georganiseerd door Platform Techniek Stedendriehoek en mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio en de gemeente Deventer. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door Deventer Kring Werkgevers, Bouw Sociëteit, Ideo Netwerkvereniging installatiebedrijven en MKB Deventer.


Meer informatie

Lees ook 'Cleantech Battle brengt talent naar buiten.

Initiatiefnemer Martin Snijder: ‘Dit jaar houden we de Cleantech Battle voor de negende keer’. In de afgelopen acht jaar passeerden er wel honderdvijftig teams de revue, met geweldige ideeën. Ondernemers die in de zaal zitten, hebben daar vaak interesse in. Ze willen bijvoorbeeld helpen (door-)ontwikkelen of investeren om het idee levensvatbaar te maken.’

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ambities & doelen Cleantech Battle

Nieuws Cleantech Battle

16-06-2022

Stikstofreductieproject wint Cleantech Battle 2022

Student Henry Kozorezov van Hogeschool Van Hall Larenstein heeft donderdag 16 juni de jaarlijkse Cleantech Battle gewonnen met zijn project ´AEMS´, een concrete oplossing voor het stikstofprobleem. Door de scheiding van ontlasting van vee, komt er minder ammoniak, en dus stikstof, vrij. Naast de titel gaat Henry naar huis met een bedrag van €1500,-. "Ik ben heel blij! Met mijn project wil ik boeren helpen door ze onderdeel te laten zijn van de oplossing, in plaats van het probleem!"

Lees meer

30-05-2022

Finalisten Cleantech Battle 2022 bekend 

3D-printmateriaal gemaakt van kunstgrasmatten. Een oplossing voor het scheiden van urine en ontlasting van melkvee. Het verbeteren van stedelijk transport. Een circulaire geluidswand. Een onderzoek naar de milieueffecten van decentrale energiebronnen. Een kennisplatform voor het verduurzamen van vakantieparken. De 9e editie van de Cleantech Battle kent een enorme diversiteit aan duurzame en circulaire oplossingen. Donderdag 16 juni pitchen zes studenten(teams) hun ideeën aan publiek en jury op het podium van het Grootste Kennisfestival van Nederland. Initiatiefnemer Martin Snijder: “Elk jaar weer word ik verrast en geïnspireerd door de creativiteit van de ideeën en het enthousiasme waarmee studenten met duurzaamheid bezig zijn.”

Lees meer

07-04-2022

Oplossingen voor een duurzame toekomst tijdens Cleantech Battle 2022 


De inschrijfperiode voor de Cleantech Battle 2022 is in volle gang. De uitreiking vindt dit jaar plaats op donderdag 16 juni tijdens ‘Het Grootste Kennisfestival van Nederland’ in Deventer. Vijf studenten(teams) uit Oost-Nederland worden geselecteerd om op het podium in de Gasfabriek hun duurzame oplossing of idee wereldkundig maken aan een enthousiaste jury. Initiatiefnemer Martin Snijder: “Veel creativiteit en vindingrijkheid blijft nu hangen in de scholen. Studenten verdienen écht een groter podium voor hun ideeën.”

Lees meer