Samen naar een schone toekomst. Daar koersen wij op in de Cleantech Regio. In onze regio werken ondernemers, onderwijs/onderzoek en overheden samen aan een energieneutrale en duurzame economie en samenleving in de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Economie en ecologie gaan hierbij hand in hand. De Cleantech Regio zoekt in haar samenwerking de verbinding met de omliggende regio’s.

Cleantech overstijgt techniek

Cleantech staat voor meer met minder. Meer productiviteit, meer banen en meer efficiency. Met minder energieverbruik, minder verspilling van grondstoffen en minder impact op het milieu.

Cleantech is onze way of life. Niet alleen investeren wij in schone technologie die bijdraagt aan een duurzame wereld, cleantech staat ook voor de manier waarop wij ons vestigingsklimaat, economie en innovatie versterken. En voor hoe wij omgaan met vervoer en bereikbaarheid, wonen en leefomgeving en onderwijs en arbeidsmarkt. Cleantech loopt als ‘groene’ draad door alles heen.

Dé Cleantech Regio

Wat maakt ons nu dé Cleantech Regio?

In onze regio zetten inwoners en ondernemers bovengemiddeld in op duurzame productie en dienstverlening. Ook zijn er veel initiatieven om onze regio energieneutraal te maken.
Cleantech leeft dus zeker ‘van onderop’. Dat willen wij vanuit onze samenwerking in de Cleantech Regio versterken. Niet alleen omdat wij de wereld beter achter willen laten voor volgende generaties. Oók omdat wij ervan overtuigd zijn dat cleantech onze economie stimuleert en goed is voor de leefbaarheid in onze regio, ook in de toekomst.