Donderdag 27 juni hield de gemeente Apeldoorn en de Cleantech Regio samen met de provincies Gelderland en Overijssel en de regio Twente het jaarlijkse lobby-evenement voor adviseurs en lobbyisten uit Oost Nederland.

In Omnisport werd onder de noemer 'Lobby is Topsport' een volle middag kennis uitgewisseld en genetwerkt. De sportievelingen kregen daarnaast ook de mogelijkheid om op de fiets te stappen en te ervaren hoe het is om op de baan te wielrennen.

WK Damesvolleybal 2022

Deelnemers werden hartelijk ontvangen door wethouder Nathan Stukker. Daarna volgde een key-note speech van Michel Everaert, directeur sportontwikkeling en evenementen van Nevobo. Hij vertelde over het succesvol binnenhalen van evenementen zoals het WK Beachvolleybal 2015 en het WK Damesvolleybal 2022. Vervolgens werd in twee rondes uiteengegaan in drie verschillende workshops. "Een middag als deze helpt gemeenten, provincies, regio’s en maatschappelijke organisaties in Oost Nederland om de samenwerking te intensiveren," aldus de organisatie.