Autoschadebedrijf De Wilde uit Twello is genomineerd voor de presigieuse Dave Bebelaar Award 2019. Deze award wordt jaarlijkst uitgereikt aan een bedrijf met het meest aansprekende initiatief op gebied van duurzaamheid in de automotive.

“Het is ieder jaar weer spannend welke inzendingen er binnenkomen. De award blijkt prestigieus, want ook dit jaar hadden we weer een line-up van genomineerden, allemaal pareltjes van duurzaamheid in de automotive,” zegt Harry Filon van de stichting Duurzaam | Repareren.

Verspilling naar nul

Autoschade De Wilde met vestigingen in Twello en Vaassen heeft haar nieuwe locatie volledig duurzaam ingericht. De focus lag hierbij niet alleen op de energievoorziening. Het bedrijf is ook zodanig ingericht dat verspilling, bijvoorbeeld van verf, nagenoeg naar nul wordt teruggebracht. Ook is gekozen voor materialen die levenslang meegaan.

MKB en multinationals

Tussen de genomineerden van dit jaar bevonden zich MKB-bedrijven zoals De Wilde uit Twello maar ook multinationals. Dat is volgens de organisatie de charme van de award. "Het laat zien dat alle partijen, groot en klein, kunnen en moeten bijdragen aan de verduurzaming." De overige genomineerden waren NNO-Coatings, Förch Nederland, Michelin, Vakgarage van der Kleij en ABS-Westland. Inmiddels heeft de prijsuitreiking plaats gevonden en heeft ABS-Westland de prijs in ontvangst mogen nemen.