Cleantech Talent Award 2019

Flip van Tongeren en Joep Ligthart van het Isendoorn College in Warnsveld zijn met hun project ‘De Groene Stoeptegel’ de winnaars van de Cleantech Talent Award 2019. Woensdag 29 mei pitchten negen scholierenteams uit het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland hun idee voor een duurzame toekomst. 

Dat deden ze in de finale van de Cleantech Talent Award. De award is een initiatief van het Cleantech Center in Zutphen en wordt mede mogelijk gemaakt door Cleantech Regio.‬‬

De groene stoeptegel

Winnaars Flip en Joep bedachten stoeptegels die energie opwekken als je erop staat. Wanneer je deze plaatst op een drukke plek, zoals de terminals op Schiphol, wek je volgens hen meer energie op dan met zonnepanelen. Ze ontwikkelden met behulp van knijpkatten een creatief prototype en sleepten daarmee de hoofdprijs van 500 euro in de wacht.

Duurzame woningen

De tweede prijs ging naar Merle Baan, Silke Mooiweer en David Baars van De Waerdenborch in Holten. Zij ontvouwden een uitgebreid plan voor dé duurzame, zelfvoorzienende woonwijk van de toekomst. Op de derde plaats eindigden Imre Lokhorst en Floriaan Troost van het Isendoorn College. Zij bedachten een duurzaam, betaalbaar en sociaal verantwoord alternatief voor woningen in de Indiase sloppenwijk Dharavi.

Cleantech Battle 2019

Naast deze wedstrijd voor scholieren uit het voortgezet onderwijs vindt vanmiddag, op donderdag 6 juni om 15:30 uur, de finale voor studenten plaats. Publiek is van harte welkom bij deze finale van de Cleantech Battle in de Broodfabriek in Zutphen. Toegang is gratis en aanmelden is zo last-minute niet meer nodig.