Hufterproof afvalbakken maken, BOL-opleidingen (beroepsopleidende leerweg) creëren en een repair café. Deze en andere ideeën ontstonden 14 mei tijdens de workshop 'De Hoenderloo Groep circulair?' bij Pluryn.

In de bossen bij Hoenderloo vind je de Hoenderloo Groep, een locatie van Pluryn. Hier is er scholing, begeleiding en een plek om te wonen voor jongeren tot 18 jaar met ernstige gedragsproblematiek. In een aantal workshops onderzoekt de Cleantech Regio samen met gemeente, onderwijs en diverse ondernemers wat goede ideeën zijn om het terrein van de Hoenderloo Groep meer circulair te maken. En dan wel op een dusdanige manier, dat de jongeren die er wonen, werken en leren er profijt van hebben.

14 mei was de tweede in een reeks van drie workshops, die door de Cleantech Regio gefaciliteerd wordt. Twee business developers van de Cleantech Regio, Hans Bilsen (circulaire economie) en Shira van der Werf (human capital) hielpen de 12 deelnemers verschillende ideeën te genereren. De beste ideeën werden verder uitgewerkt in het Business Model Canvas. De oogst van deze workshop vormt de basis voor de derde en laatste bijeenkomst met als doel concrete (grote of kleinere) projecten op te gaan zetten.

Meer weten?

Voor meer informatie over deze workshops, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook hulp nodig bij het concretiseren van duurzame, circulaire of human capital initiatieven? De business developers van de Cleantech Regio denken graag mee.