Medewerkers van de Politie Eenheid Oost-Nederland proberen deze week gratis een high speed e-bike uit.

Jolanda Aalbers, directeur bedrijfsvoering, en Leander Witjes, projectleider Slimme Mobiliteit en Emissie-loos, namen als fietsambassadeurs van de Politie de snelle e-bike in ontvangst van Fietsen van Stenis uit Warnsveld. “Wij moeten natuurlijk wel het goede voorbeeld geven”, aldus Aalbers. 

Bijna net zo snel als de auto

De politie kampt met behoorlijke parkeerproblemen op het bureau en die groeien de komende jaren verder uit als er niet wordt ingegrepen. De (high speed) e-bike is voor de Politie het geheime wapen in de strijd om dat probleem op te lossen. “Onze medewerkers kunnen tijdens deze probeerweek ervaren hoe het is om op de fiets naar het werk te komen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het scheelt ook parkeerplekken. Daar komt bij dat fietsen een stuk gezonder is dan in je auto in de file staan”, stelt Aalbers. Tjerk Kramer, medewerker basispolitiezorg, is de eerste berijder. “Mijn conditie verbetert als ik de fiets pak in plaats van de auto. Ik ben frisser als ik op mijn werk aankom en mijn hoofd is weer leeg als ik weer thuis ben. Bovendien is het bijna net zo snel als met de auto. Alleen maar voordelen dus!”

Probeer óók gratis een high speed e-bike

De high speed e-bike haalt snelheden tot wel 45 km/u. Ideaal voor iedereen die een wat langere afstand moet afleggen naar het werk. Voor wie óók het high speed fietsen wil ontdekken, biedt Cleantech Regio iedereen de kans om de high speed e-bike gratis een week langs uit te proberen. Deze actie was razend populair en zat eigenlijk vol, maar vanaf maandag 23 mei zijn er weer enkele nieuwe e-bikes beschikbaar. Kijk op vlotveiligfietsen.nl voor meer informatie en meld je aan.