Zaterdag 25 mei is de Herenboerderij De Groote Modderkolk officeel van start gegaan.

Deze boerderij is de tweede Herenboerderij in Nederland die actief gaat draaien en de eerste herenboerderij in de provincie Gelderland.

Duurzaam voedsel

Herenboerderij De Groote Modderkolk in Loenen maakt onderdeel uit van de Herenboerenbeweging. Herenboeren Nederland is een coöperatie die van mening is dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en bovenal duurzamer kan. Herenboeren Nederland ondersteunt dan ook burgers bij de ontwikkeling van natuurgedreven coöperatieve Herenboerderijen. Herenboerderij De Groote Modderkolk is de tweede Herenboerderij die écht actief gaat draaien. Daarnaast zijn er nog dertien locaties in Nederland waar een stichting of een initiatiefnemer een Herenboerderij wil realiseren.

Samen Duurzaam Voedsel Produceren

Herenboerderij Groote Modderkolk is ontstaan uit een initiatief van Vereniging Natuurmonumenten en een groep inwoners uit de regio Loenen. Zij wilden grip op hun eten, weten waar het vandaan komt en erop kunnen vertrouwen dat het eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Dat heeft geresulteerd in deze een herenboerderij op de Groote Modderkolk waar ook de eerste ‘bewoners’ Natuurmonumenten samenwerkt met stichting Verdandi. Bij de stichting Verdandi wonen en werken tien volwassenen met een verstandelijke beperking op de boerderij en dagelijks komen nog ongeveer 15 mensen met een verstandelijke beperking een handje helpen. Bezoekers kunnen er terecht in de theeschenkerij.
De Groote Modderkolk ligt aan de Vrijenbergweg 24, 7371 AA in Loenen.