coronaodnersteuning

economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

Additive manufacturing, internet of things, sensortechnologie, digital twinning. Wellicht heb je er al eens van gehoord, maar wat houdt het precies in?

En welke kansen creëert ‘smart industry’ voor jou als bedrijf? Een groep veelbelovende, creatieve technische studenten gaat tijdens een hackathon los met het bedenken van ‘smart’ ideeën en oplossingen toegespitst op jouw bedrijf.

Naar nieuwe verdienmodellen en een veranderende rol van werknemers

Smart Industry, ook bekend als industrie 4.0, gaat over de digitalisering van de industrie. Het is het gevolg van een samensmelting van drie verschillende technologische ontwikkelingen, die nu een hoge vlucht nemen. Allereerst is er de opkomst van nieuwe productietechnologieën, zoals 3D printen, slimme machines en robots. De tweede is, als gevolg van goedkope en slimme sensoren, de digitalisering van product en procesinformatie. De derde ontwikkeling is nieuwe technologie die apparatuur en de mensen verbindt, zowel binnen een bedrijf als over meerdere bedrijven heen. Ten slotte is circulair ondernemen van belang; circulaire technologie is veelal nauw gelieerd met het smart inrichten van producten en productieproces.

De samensmelting van deze ontwikkelingen leidt er toe dat productie veel beter en efficiënter kan worden aangepast op de individuele klantwensen. Het leidt tot “slimme” producten, die zelf weten waarvoor ze gebouwd zijn, in hun eigen onderhoud voorzien en hun levenscyclus (circulair!) bijhouden. Dit leidt tot nieuwe verdienmodellen en een veranderende rol van uw werknemers. En de ervaring leert dat slimmere technologie ook veel duurzame en circulaire ambities kan waarmaken.

Hackathon 17 mei

Nieuwsgierig naar wat Smart Industry voor jouw bedrijf betekent en hoe je hierop kunt inspelen? Doe mee met de hackathon op vrijdag 17 mei in het nieuwe gebouw van Thinkwise in Apeldoorn (Ovenbrouwershoek 9). Met een groep veelbelovende studenten van de Saxion Academie voor Creatieve Technologie krijg je de kans om één dag aan de slag te gaan. Dat doen we in de vorm van “en,en”-gesprekken: “ja, maar” doet niet mee! We koppelen 1 of 2 studenten aan je bedrijf en met hen ga je een kort en krachtig proces in, dat uitmondt in een zo concreet mogelijk nieuw idee.
De hackathon wordt georganiseerd door de Tafel Smart Industry van de Cleantech Regio, CIRCLES, en BOOST smart Industry Oost een hackathon Smart Industry. Het resultaat van de hackathon zijn vervolgtrajecten om de deeën nader uit te werken. Deze uitkomsten delen we tijdens het Cleantech Tomorrow Event. Wil je als bedrijf mee doen? Lees hier meer of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Manager Valorisatie Cleantech, Saxion Hogescholen).

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio