economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

Medewerkers van de gemeente Voorst gaan slimmer en schoner reizen. Met de handtekening van wethouder Hans van der Sleen onder de Verklaring Schone Mobiliteit werd een aantal maatregelen in gang gezet.

Gemeente Voorst heeft voor 2019 een aantal concrete, duurzame maatregelen opgesteld. Zo wil de gemeente op termijn alleen nog gebruik maken van elektrische voertuigen (auto’s, scooters en fietsen) en krijgen medewerkers die met het openbaar vervoer komen (vanaf 13 km) de gemaakte kosten volledig vergoed. Ook gaat de gemeente mobiliteitsdagen organiseren die het gebruik van de fiets, carpoolen en het openbaar vervoer stimuleren voor woon-werkverkeer. Daarnaast komen meer elektrische laadpalen bij de personeelsparkeerplaatsen bij het gemeentehuis in Twello.

Netwerk

Het Netwerk Schone Mobiliteit van de Cleantech Regio breidt zich met de aansluiting van de gemeente Voorst verder uit. Bij het netwerk zijn onder andere partijen als Engie, Tauw, Politie Eenheid Oost-Nederland en de gemeente Brummen aangesloten. Cleantech Regio wil met het newerk vooral kennis en ervaringen delen. Dat komt ten goede aan de regionale én landelijke duurzaamheidsambities.

Slim en Schoon Reizen

Onder de noemer Slim en Schoon Reizen werkt de Cleantech Regio intensief samen met bedrijven en instellingen aan een duurzame, vitale regio. Slim werken en bewust en anders reizen maakt organisaties niet alleen beter bereikbaar, maar ook aantrekkelijker als werkgever. Slim en Schoon Reizen verbindt initiatieven uit de regio met de doelen, ambities en motivaties van werkgevers en hun werknemers.
Kom jij ook in beweging voor schone mobiliteit en wil je je aansluiten bij het netwerk? Neem contact op met mobiliteitsregisseur Oscar Roelofs, tel 06-52 44 21 12 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio