wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

26 juni 2018. Misschien was je erbij... Het was de dag waarop Herenboeren Nederland en Natuurmonumenten samen een informatieavond hielden op De Groote Modderkolk in Loenen.

Doel van de avond was het verkennen van het draagvlak om op gronden van Natuurmonumenten een Herenboerderij te stichten. Nu, ruim acht maanden later, kunnen we concluderen dat het aan wilskracht en draagvlak niet ontbreekt. Vele duizenden mensen in de regio kennen de Herenboeren Groote Modderkolk, honderden huishoudens volgen ze actief waarvan er ruim 70 daadwerkelijk een intentieovereenkomst hebben getekend.

De kartrekkers van Herenboeren Groote Modderkolk, maar ook Herenboeren Nederland en Natuurmonumenten, zijn trots op dit resultaat. Er doen zich momenteel ontwikkelingen voor die het mogelijk maken om met een kleiner aantal Herenboeren van start te gaan, dus in plaats van 200 starten met 100. Het initiatief zit dus in een stroomversnelling.

Bijeenkomst 13 april in Loenen

Op zaterdag 13 april is er in Loenen weer een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt het concept-ontwerp gepresenteerd, is er een rondleiding langs de percelen en wordt de intentieverklaring uitgelegd voor degenen die geïnteresseerd zijn in deelname. Meer informatie vindt u op de website.
Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer in dienst die exclusief voor hen het eten produceert dat ze willen. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien en vlees van runderen, varkens en kippen. Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en voedt circa 500 mensen.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio