coronaodnersteuning

wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

Je kunt je nu inschrijven voor de derde workshop in de reeks 'De Aardgasvrije Wijk’. In deze workshop gaan we in op de samenwerking om te komen tot aardgasvrije wijken.

In september 2018, hebben we een eerste reeks workshop gehouden waarin we ons oriënteerden op de opgave. Vanuit het klantperspectief hebben we de pain en gain benoemd. In november 2018 hebben we de tweede workshop gegeven en zijn ingegaan op het ontwikkelen van diverse businessmodellen aan de hand van de Business Model Canvas.

Doel

Het doel van de workshopreeks is om de opgave -de aardgasvrije wijk- te onderzoeken en het speelveld en de markt te verkennen. Business cases worden geschetst en de mogelijke samenwerking tussen partijen onderzocht.

Voor wie?

In de workshop willen wij in de breedte partijen uitnodigen die vanuit verschillende invalshoeken bij de business case betrokken zijn. Het gaat om partijen uit de bouwsector (aannemerij en installatie), financiële sector (investeerders en banken), netwerkbedrijven, woningcorporaties, gemeenten, adviesbureaus en vertegenwoordigers van bewoners. Er is alle ruimte voor netwerken.
De workshops zijn met name interessant voor bedrijven die zich willen positioneren in een aardgasvrije wijk en producten en diensten willen aanbieden.

Het organiseren van de samenwerking

In de derde workshop kijken we eerst kort terug naar de resultaten van de eerdere twee workshops. Vervolgens gaan we dieper in op het organiseren van de samenwerking aan de hand van drie thema’s die relevant zijn voor de wijk. Zodoende kunnen verschillende type stakeholders deelnemen aan het onderwerp dat ze het meest raakt. We willen met deelnemers gericht aan het werk en nemen per thema een bestaande casus (in de wijk) als beginpunt.
(1) Woningcorporaties: samenwerking tussen corporatie en bedrijven
(2) De particuliere eigenaar: model voor organisatie in de wijk (wijkbedrijf)
(3) De collectieve benadering: de warmte-infrastructuur in de wijk

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hans Bilsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tel 06-2606 4989 of met Marcel van der Maal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tel 06-3362 0863.
Deelname is kosteloos. De resultaten en inzichten worden verspreid onder de deelnemers en komen op de website van Cleantech Regio.

Aanmelden

Aanmelden kan door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef dan ook aan of je gebruik wilt maken van de lunch.

Datum: donderdag 7 maart 2019
Tijd: 9.30 – 12.30 uur met aansluitend de mogelijkheid voor een lunch
Locatie: In De Kantine van de Gasfabriek in Deventer, Zutphenseweg 6b, 7418 AJ Deventer

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio