onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

In de Cleantech Regio lopen we voorop op het gebied van Talking Traffic en intelligente verkeerslichten.

Bij de Talking Traffic Roadshow, die plaatsvond op vrijdag 14 december kregen ruim 70 bestuurders, ambtenaren en vertegenwoordigers de kans om innovatieve verkeersystemen zélf te ervaren. Na een plenaire demonstratie in het gemeentehuis van Deventer, ervoeren deelnemers Talking Traffic in de praktijk, met een bustour in en rondom Deventer.

De Cleantech Regio staat symbool voor succesvolle samenwerking tussen overheden en bedrijfsleven. De nauwe samenwerking met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel en tal van bedrijven uit de regio maakte deze eerste Talking Traffic Roadshow een echte mijlpaal op het gebied van smart mobility in de Cleantech Regio.

E-zine: Talking Traffic Roadshow in de Cleantech Regio

Naar aanleiding van de Talking Traffic Roadshow heeft de Cleantech Regio een digitaal magazine opgesteld met inspirerende verhalen over intelligente, innovatieve systemen in het verkeer. In dit e-zine lees je alles over:

Arjan Brink, programmamanager Slimme en Schone Mobiliteit in de Cleantech Regio: "Data benutten voor leefbaarheid, bereikbaarheid en vestigingsklimaat"- Ervaringen tijdens de - Roadshow: “Mooi dat de ontwikkeling hier in de Cleantech Regio al zo zichtbaar is.”
- Talking Traffic als bouwsteen en voorbeeld voor smart mobility. Een interview met Jan-Bert Dijkstra en Caspar de Jonge (beiden van het ministerie van IenW)
- Primeur met prioritering iVRI’s: “We willen graag koploper zijn”
- VOS Transport: Chauffeur kan beter anticiperen

Partnership Talking Traffic

In het Partnership Talking Traffic werken diverse partijen samen aan de ontwikkeling van innovatieve verkeerstoepassingen, op basis van cofinanciering. Het samenwerkingsverband is opgezet om samen innovatieve verkeerstoepassingen te ontwikkelen en te leveren. Daarbij gaat het om intelligente verkeersregelinstallaties (ivri’s), clouddiensten en vernieuwde informatiediensten.

Binnen de nieuwe toepassingen communiceren auto’s, vrachtwagens, ov, fietsen, nood- en hulpdiensten met elkaar en met verkeerslichten. Met nieuwe informatiediensten krijgen weggebruikers via een app, een navigatiesysteem of een on board-unit en op basis van real-time informatie adviezen over snelheid, rijstrookkeuze, in- en uitvoegen, werkzaamheden en gevaren. Zo kunnen zij anticiperen op wat er buiten hun gezichtsveld gebeurt en kijken zij ‘verder dan de voorruit’.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio