vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Nieuws

Nog elke week groeit het netwerk Schone Mobiliteit van de Cleantech Regio. Op 7 december jl. was het de beurt aan Deventer Ziekenhuis om ook aan te sluiten.

Milieucoördinator Gea Wijn zette namens de zorgorganisatie haar handtekening onder de Verklaring Schone Mobiliteit. Daarmee voegt Deventer Ziekenhuis zich bij bedrijven als Tauw, Remeha, Circulus-Berkel en nog zo’n 15 andere organisaties uit de Cleantech Regio. Samen maken zij zich hard voor een schone en bereikbare regio.

Als netwerkpartner zet Deventer Ziekenhuis zich samen met andere organisaties en ondernemers uit de regio in om de CO2-uitstoot te verlagen en de bereikbaarheid te vergroten. Om die ambities kracht bij te zetten, neemt het ziekenhuis verschillende maatregelen. Zo zet de organisatie zich in om restafval van medicijnen te verminderen en streeft het ziekenhuis naar een overstap op duurzaam vervoer.

“Het is belangrijk dat een ziekenhuis goed bereikbaar is. Voor patiënten en bezoekers, maar ook voor medewerkers en leveranciers”, stelt Gea Wijn. De komende jaren wil Deventer Ziekenhuis stappen zetten om de mobiliteit rond de organisatie te verduurzamen. “Zo vervangen we ons eigen wagenpark door auto’s in de milieuklasse A. Ook werken we samen met fietskoeriers om goederen van/naar het ziekenhuis te krijgen. Verder stimuleren we medewerkers meer dan ooit om zelf met de fiets of het OV naar hun werk te komen. Zo geven we invulling aan een vitale ambitie: het Deventer Ziekenhuis bereikbaar houden en schone en duurzame mobiliteit.”

Nog meer voordelen

Netwerkpartners werken niet alleen aan hun eigen ambities richting een duurzame toekomst. Ze profiteren ook van diverse voordelen. Zo komen bedrijven in het mkb in aanmerking voor de Mobiliteitskaart, met 10 slimme en schone maatregelen voor duurzamer vervoer. Voor maximaal 5 acties kun je een bijdrage krijgen tussen de 100 en 1.000 euro!

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio