coronaodnersteuning

vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Nieuws

Na de succesvolle eerste lezing verzorgt Bas Heijne op uitnodiging van Jan Terlouw de tweede editie van de Deventer Jan Terlouw Lezing op woensdag 12 december in de Deventer Schouwburg.

‘Broederschap: op zoek naar een verloren ideaal’

Wat is de rol van de samenleving en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld? Jan Terlouw benoemt de globalisering en de manier waarop we met de natuur omgaan als twee belangrijke trends die steeds meer met elkaar in strijd raken. Dit jaar volgt een nieuwe visie op de wereld van morgen, door Bas Heijne en ‘tegenlezer’ Kiza Magendane met als titel ‘Broederschap: op zoek naar een verloren ideaal’.

Lezers actie

De Cleantech Regio is partner van deze bijzondere lezing. Als lezer van onze nieuwsbrief maak je kans om de Deventer Jan Terlouw Lezing gratis bij te wonen. Hoe? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. Deventer Jan Terlouw Lezing. Het aantal beschikbare kaarten is beperkt, dus zorg dat je voor 21 november reageert (op = op en maximaal 2 kaarten per persoon). Nog geen nieuwsbriefabonnee? Meld je hier aan en ontvang elke twee weken het laatste nieuws en evenementen in de Cleantech Regio.

Over Bas Heijne en Kiza Magendane

Bas Heijne is schrijver, columnist en essayist en schreef tot voor kort wekelijks een column in NRC Handelsblad. In 2017 ontving hij de P.C. Hooftprijs voor zijn beschouwend werk. Naast de hoofdlezing is er een tegenlezing, waarin de jongere generatie aan het woord komt.

Deze tegenlezing wordt, op uitnodiging van Bas Heijne, gegeven door Kiza Magendane. Kiza is schrijver en beleidsondernemer en houdt zich bezig met burgerschap, identiteit, globalisering en de positie van Afrika in de wereld. Hij publiceert in onder meer NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer.

Naast beide lezingen is er een ondersteunend muzikaal programma en alle bezoekers ontvangen na afloop een exemplaar van het boek ‘Broederschap, op zoek naar een verloren ideaal’ door Bas Heijne en Kiza Magendane, dat een weerslag van de lezing bevat.

Jaarlijks terugkerend evenement

Ter ere van zijn 85e verjaardag gaf Jan Terlouw op 1 december 2016 een korte speech in De Wereld Draait Door over een onderwerp dat hem heel erg na aan het hart ligt: de rol van de maatschappij en de politiek in een noodzakelijk duurzame wereld. Zijn gedachtegoed verdient meer dan 7 minuten zendtijd en werd aanleiding voor een jaarlijks terugkerend evenement: de Deventer Jan Terlouw Lezing, waar sprekers hun visie geven op de wereld van morgen.

De Deventer Jan Terlouw Lezing is een programma van de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing, met als partners Tauw en de Tauw Foundation, Cleantech Regio, Deventer Schouwburg, Gemeente Deventer en Provincie Overijssel.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio