coronaodnersteuning

wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

In het najaar op de fiets naar je werk? ‘Doen!’ zegt de gemeente Lochem. Dit zorgt juist in het jaargetijde waarin je minder vaak buiten bent, voor een gezonde dosis frisse lucht en beweging.

Hierdoor ben je minder vaak ziek, lijk je jonger en draag je ook nog eens een steentje bij aan het milieu. Om meer mensen in de gemeente Lochem te motiveren om op de fiets naar het werk te gaan, zijn wethouders Bert Groot Wesseldijk en Eric-Jan de Haan een fietsestafette gestart.

Fietsestafette

Op donderdag 8 november stapten wethouders Bert Groot Wesseldijk en Eric-Jan de Haan allebei op de fiets naar het werk. Ze gaven hiermee het startschot van de fietsestafette in de gemeente Lochem. Bert ziet dat mensen vaak uit gewoonte de auto pakken en dat ze niet realiseren dat je op korte afstanden met de fiets vaak sneller bent. “Het wordt drukker op de weg, parkeergelegenheid wordt minder en daarnaast is fietsen gezonder, goedkoper en duurzamer. Dus waarom zou je nog in de auto stappen?”

Bij aankomst op het gemeentehuis gaven Bert en Eric-Jan het estafettestokje door aan Zegert Vis, directeur Staring College, en Gijs Kreunen, innovatiemanager bij Kreunen Kunststoffen. Ook zij stappen nu vaker op de fiets naar het werk en nomineren op hun beurt ook weer iemand uit de gemeente Lochem.

Probeer een e-bike

Alle medewerkers van de gemeente Lochem die op de fiets naar het werk kwamen op donderdag 8 november, kregen een leuke verrassing bij aankomst op het werk. Het promoteam van Vlot en Veilig fietsen liet de fietsers weten dat ze goed bezig zijn, deelde een gezond tussendoortje en kraskaarten met leuke prijzen uit. Een extra stimulans om vooral zo door te gaan!

Iedereen die nog twijfelt of de fiets een goed alternatief is voor de auto kan tot en met 16 december 2018 een week lang gratis een e-bike proberen. De uitgiftelocaties van de e-bikes zijn naast Lochem ook te vinden in Laren, Zutphen, Brummen, Ede, Apeldoorn, Twello, Deventer en Colmschate. Reserveren van de e-bike kan via de website vlotveiligfietsen.nl. Er zijn per week meerdere fietsen beschikbaar, maar wees er snel bij want vol=vol.

Bredere aanpak bereikbaarheid

Vlot veilig fietsen is één van de programma’s van Cleantech Regio in het kader van het nationale programma Beter Benutten. Daarin werken Rijk, regio en bedrijfsleven samen om de bereikbaarheid over weg, water en spoor te verbeteren in de drukste regio’s.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio