coronaodnersteuning

onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

Hij is snel, flexibel en 100% duurzaam. Geen wonder dat de fietskoerier bezig is aan een opmars. Steeds meer organisaties in de Cleantech Regio kiezen ervoor om hun pakketjes met een vrachtfiets te (laten) bezorgen.

Met name in de binnenstad blijkt de fietskoerier een prima alternatief voor de traditionele bestelbus. En met de vrachtfietsactie van Slim en Schoon Reizen wordt overstappen tijdelijk nóg aantrekkelijker.

Super snel

Wist je dat een fietskoerier pakketjes in de binnenstad net zo snel aflevert als de pakketbezorger met een bestelbus? En dat hij dus per dag evenveel pakketten kan afleveren? Een fietskoerier heeft geen last van eenrichtingsverkeer, smalle straatjes, opstoppingen of files. Hij kan altijd de kortste route nemen en is dus veel sneller op de plek van bestemming dan de bestelbusbezorger. Daar komt bij dat de fietskoerier geen parkeerruimte in beslag neemt, veel stiller is dan een bestelbus, geen brandstof verbruikt en geen CO2 uitstoot. Een prima alternatief dus voor organisaties die de bezorging efficiënt én duurzaam willen inrichten.

Flink besparen

De afgelopen tijd zijn verschillende bedrijven in de Cleantech Regio overgestapt op een duurzame manier van bezorgen. Neem maaltijdleveranciers Valk Vers en Sparerib Express Deventer: zij bezorgen hun verse maaltijden sinds kort met een elektrische vrachtfiets. En besparen daarmee flink op brandstofkosten én CO2-uitstoot! Andere organisaties, zoals streekkruidenier de Gouden Pompoen en Ecoplaza Deventer, schaften niet zelf een vrachtfiets aan, maar stapten over op een fietskoerierservice. De duurzame uitstraling van de fietskoerier past heel goed bij de doelstellingen van deze winkels en versterkt hun duurzame imago.

De vrachtfietsactie loopt tot 14 december

Bovengenoemde organisaties maakten allemaal gebruik van een vrachtfietsactie van Slim en Schoon Reizen. Iets voor jouw organisatie? De huidige actie loopt nog tot 14 december.

Meer over de voordelen van de fietskoerier lees je hier.

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio