wonen-en-leefomgeving.jpg

Nieuws

Je kunt je nu inschrijven voor de tweede workshop in de reeks 'De Aardgasvrije Wijk’. In deze workshop gaan we vier casussen uitwerken.

In september 2018, hebben we een eerste reeks workshop gehouden waarin we ons oriënteerden op de opgave. Vanuit het klantperspectief hebben we de pain en gain benoemd. De resultaten daarvan gebruiken we in het vervolg.

Nu kun je je inschrijven voor de tweede workshop. In deze workshop gaan we in op het ontwikkelen van diverse businessmodellen. We werken aan de hand van de Business Model Canvas. Lees hieronder meer informatie over de opzet.

Doel

Het doel van de workshopreeks is om de opgave -de aardgasvrijw wijk- te onderzoeken en het speelveld en de markt te verkennen. Business cases worden geschetst en de mogelijke samenwerking tussen partijen onderzocht. De haalbaarheid en opschaalbaarheid van oplossingen is van belang en moet worden benoemd.

Voor wie?

In de workshop willen wij in de breedte partijen uitnodigen die vanuit verschillende invalshoeken bij de business case betrokken kunnen worden. Het gaat om partijen uit de bouwsector (aannemerij en installatie), financiële sector (investeerders en banken), netwerkbedrijven, woningcorporaties, gemeenten, adviesbureaus en vertegenwoordigers van bewoners. Er is ruimte voor netwerken.
De workshops zijn met name interessant voor bedrijven die zich willen positioneren in een aardgasvrije wijk en producten en diensten willen aanbieden.

Vier casussen uitwerken

In de tweede workshop van de reeks gaan we in op het ontwikkelen van diverse businessmodellen. We werken aan de hand van de Business Model Canvas. We willen met deelnemers gericht aan het werk met vier casussen:
1. Casus “Innovatieve opschaalbare oplossing voor particuliere woningeigenaren”
2. Casus “Woningvoorraad van de corporatie”
3. Casus “Wijkbedrijf – de collectieve oplossing”
4. Casus “Concurrerend warmtenet”

Zie de LINK voor een verdere toelichting op de tweede workshop. Mocht er tijdens de workshop behoefte zijn een alternatieve business case te onderzoeken, daar is zeker ruimte voor.

In de derde workshopreeks organiseren we de samenwerking. Deze gaan we vanaf eind november 2018 inplannen.

Met stakeholders aan tafel 

Alle workshops hebben een oriënterend en creatief karakter. Wij vragen aan de stakeholders om hun belangen in kaart te brengen, maar ook om “out of the box” te denken en alternatieven aan te dragen. In de samenwerking zoeken we naar nieuwe oplossingen (in de wijk).

Meer informatie en aanmelden

Voor informatie en kunt u contact opnemen met Hans Bilsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tel 06-2606 4989 of met Marcel van der Maal, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tel 06-3362 0863.

Deelname is vrijblijvend, niet verplichtend en kosteloos. De resultaten en inzichten worden verspreid onder de deelnemers en komen op de website van Cleantech Regio. Aanmelden via onderstaand inschrijfformulier, geef bij aanmelding op of je gebruik van de lunch wilt maken. 

Data tweede workshops ‘De Aardgasvrije Wijk’

  • Deventer, Dinsdag 30 oktober 9.30-12.30,
    workshop locatie De Gasfabriek, Zutphenseweg 6b
  • Apeldoorn, Donderdag 1 november 9.30-12.30,
    workshop locatie Het Ondernemershuis, Vlijtseweg 144
  • Zutphen, Vrijdag 2 november 9.30-12.30,
    workshop locatie CTC Zutphen, Pakhuis Noorderhavenstraat 49

Aanmelden Workshop 'De Aardgasvrije Wijk – Businessmodellen van de toekomst'

Invalid Input

Niet ingevuld

Invalid Input

Invalid Input

Niet ingevuld

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio