economie-en-innovatie.jpg

Nieuws

Nederland gaat van het aardgas af. Om dit te realiseren organiseert de Cleantech Regio een serie workshops met de naam ‘De Aardgasvrije Wijk’. In deze workshops onderzoeken we diverse problemen en oplossingen in het veld. 

Nederland gaat van het aardgas af. Om dit mogelijk te maken zoeken we naar oplossingen voor een alternatieve en groene energievoorziening. Nieuwbouwwijken worden tegenwoordig vaak al gasloos aangelegd, maar het aanpassen van de bestaande woningvoorraad brengt problemen met zich mee. Deze problemen raken alle bewoners en eigenaren in een gebied en de oplossingen zijn vaak wijkgebonden. De Cleantech Regio heeft de ambitie om in 2030 zo’n 30.000 bestaande woningen van het aardgas af te krijgen. 

Transform

Transform is het bovenregionale programma voor de verduurzaming van deze woonwijken. In Transform werken de vier steden Apeldoorn, Deventer, Zutphen (alle uit de Cleantech Regio) en Zwolle samen aan een gebiedsgewijze aanpak om 40.000 woningen versneld aardgasvrij te maken. Waar Transform vanuit beleid en regelgeving werkt, gaat Cleantech Regio Development vanuit de markt en het veld werken.

Voor wie is deze workshopsreeks bedoeld?

In de workshops willen wij partijen uitnodigen uit de hele breedte van het veld, die de business cases vanuit verschillende invalshoeken kunnen benaderen. De deelnemers zijn stakeholders uit sectoren als de bouw (aannemers en installateurs), de financiële wereld
(investeerders en banken), adviesbureaus, energieleveranciers, gemeenten, vastgoedeigenaren en vertegenwoordigers van bewonersgroepen.

Wat gaan we doen?

Gezamenlijk onderzoeken we de essentie en de omvang van de opgave - De Aardgasvrije Wijk -, verkennen we de markt en mogelijke samenwerking tussen partijen. Ook verkennen we de haalbaarheid en opschaalbaarheid van oplossingen op de korte termijn. We gaan als het ware een keertje samen droogzwemmen.

Er worden per wijk drie samenhangende workshops georganiseerd. Daarin onderzoeken we de diverse problemen en oplossingen per wijk. In de eerste workshop oriënteren we ons op de opgave, in de tweede ontwikkelen we diverse businessmodellen, en in de derde organiseren we de samenwerking.

Alle workshops hebben een oriënterend en creatief karakter. Wij vragen aan de stakeholders om hun belangen in kaart te brengen, maar ook om “out of the box” te denken en alternatieven aan te dragen. In de samenwerking zoeken we naar nieuwe oplossingen (in de wijk).

Deelname is vrijblijvend, niet verplichtend en kosteloos. De resultaten en inzichten worden verspreid onder de deelnemers en komen op de website van Cleantech Regio.

Meer informatie?

Voor informatie en deelname kunt u contact opnemen met Hans Bilsen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en tel 06-2606 4989.

Data eerste workshops ‘De Aardgasvrije Wijk’

  • Apeldoorn, Dinsdag 18 sept. 9.30-12.30,
    workshop locatie Het Ondernemershuis, Vlijtseweg 144
  • Zutphen, Donderdag 20 sept. 9.30-12.30,
    workshop locatie CTC Zutphen, Pakhuis Noorderhavenstraat 49
  • Deventer, Vrijdag 21 sept. 9.30-12.30,
    workshop locatie De Gasfabriek, Zutphenseweg 6b

Aanmelden Workshop 'De Aardgasvrije Wijk – Businessmodellen van de toekomst'

Invalid Input

Niet ingevuld

Invalid Input

Invalid Input

Niet ingevuld

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio