coronaodnersteuning

onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

Dinsdag 5 juni startten om 06.00 uur ’s ochtends 12 equipes in batterij- of waterstof-electrische auto's aan een boeiende wedstrijd. Hun doel: in 12 uur tijd zo veel mogelijk electrische kilometers rijden en punten verdienen, met als hoofddoel: geld ophalen voor Stichting Present Apeldoorn.

Het was een uitermate spannende dag, zeker omdat pas op het allerlaatst een winnaar kon worden aangewezen. Uiteindelijk streek de equipe van E-xpeditie.nl met de hoogste eer.

De Charity Mobility Challenge

Aan deze Challenge konden alleen batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto’s deelnemen. De equipes konden punten verdienen voor gereden kilometers, aantal laad- en tankbeurten, bezochte landen en bezochte landmarks. Daarnaast waren er punten te verdienen voor wie het meest noordelijk, zuidelijk, etc. wist te reizen. En last but not least: voor elke opgehaalde euro werd ook een punt verdiend!

Niet snel maar efficiënt rijden

Het spel is gebaseerd op de geslaagde wereldrecordpoging elektrisch rijden. Daarin ging het nog louter om in een bepaalde tijd zoveel mogelijk volledig elektrische kilometers te maken. Dat was uitermate spannend, niet alleen voor de deelnemers maar ook voor het publiek. Door middel van trackers was de voortgang namelijk op afstand te volgen.
Om deze uitdaging aan te gaan is het cruciaal dat je goed weet te plannen. Hoe korter je onderweg aan een laadpaal staat, des te meer kilometers kun je maken. Maar als je te weinig bijlaadt, bereik je het volgende laadpunt niet. De deelnemers gingen deze uitdaging met verve aan: in één geval wist een team met precies nul kilometer reserve de finish te halen. Een knappe prestatie!

De uitslag

Categorie                    Equipe                             Punten      
25-35 kWh Herwers 3 1236
35-45 kWh Autohaas 1284
Waterstof E-xpeditie.nl 1590
Overall E-xpeditie.nl 1590

Het goede doel

Uiteindelijk kon na afloop een cheque van € 1.000 worden overhandigd aan de Stichting Present Apeldoorn, die hiervan een aantal kinderkamers kan opknappen. Een bijzondere vermelding verdient het team van Cleantech Regio, die het meeste sponsorgeld wist op te halen.

Ervaringen

Ook na 12 uur autorijden waren de equipes na afloop hartstikke enthousiast. Behalve dat het leerzaam was (laadpassen, rijgedrag auto’s, eigen rijgedrag), was het ook erg leuk om te doen. Een veel gehoorde opmerking: “Dit is hartstikke leuk voor een teamuitje!”

 

Aanmelden nieuwsbrief

Over Cleantech Regio