Besparen op energiekosten? En ook een hogere toekomstwaarde realiseren? Welke ondernemer wil dat nou niet? Gemeente Zutphen zet actief in op duurzaamheid.

Parkmanagement Zutphen en VNO-NCW Stedendriehoek werken samen met gemeente Zutphen om het energieverbruik van ondernemers omlaag te brengen. Om ondernemers in Zutphen te helpen, biedt deze gemeente de energiescans gratis aan.

Er zijn twee soorten scans: de DOE-scan en de MKB Energy CheckUp.

De Duurzaam Ondernemen en Energie Scan (DOE-scan)

Met de DOE-scan krijg je een beeld hoe de concurrentiepositie van jouw bedrijf verbetert door duurzaam te ondernemen. Samen met een adviseur krijg je inzicht in de maatregelen die helpen de energiekosten te verlagen. De gemeente betaalt de kosten van deze scan (€ 1.500) voor de eerste bedrijven die zich melden.

Heb je interesse in een DOE-scan? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MKB Energy CheckUp

De MKB Energy CheckUp is een online energiescan. Binnen vier stappen krijg je een beeld van de energierekening. Ook krijg je te zien hoe je de rekening tot 30% verlaagt. Denk bijvoorbeeld aan kosten van de verwarming, koeling en het licht. De gemeente betaalt de kosten van deze scan (€ 150) voor de eerste bedrijven die zich melden.

De energiescan is geschikt voor: 

  • kantoorpanden van het midden- en kleinbedrijf
  • hotels
  • winkels
  • restaurants.

Staat jouw soort bedrijf hierboven niet genoemd? Dan is een DOE-scan aan te raden.

Heb je interesse in een MKB Energy CheckUp? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ZONPV

Om volledig energie-efficiënt te ondernemen is duurzame opwekking dé oplossing. Een zonnecentrale op daken van bedrijven is door de SDE+ subsidie een winst voor de ondernemer. Gemeente Zutphen brengt je graag in contact met PM Energy en Sparkling Projects. Samen kijken zij naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Heb je interesse in ZONPV ? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..