onderwijs-en-arbeidsmarkt.jpg

Nieuws

Op het event Cleantech Tomorrow was het al te zien, het elektrische vliegtuig. Vers van de pers, zo vers dat er op dat moment helaas nog geen licentie was om er ook mee te vliegen in Nederland.

Bijna twee weken later is die licentie er wel. Daarom organiseerde de Cleantech Regio afgelopen zaterdag vier demonstratievluchten met dit vliegtuig.
Per vlucht mocht er één passagier mee van maximaal 50 kilo. Een van de passagiers was Ismay Broekhuizen. Omroep Gelderland maakte er een filmpje van (vanaf 5.12 tot 6.04). Ismay was, net zoals de andere drie passagiers, enthousiast over de geluidsarme vlucht boven de regio.
Cleantech Regio en iFly, importeur voor de Benelux van de Sloveense vliegtuigbouwer Pipistrel, maakten deze demonstratie gezamenlijk mogelijk. Elektrisch vliegen is een belangrijke ontwikkeling op weg naar een duurzame toekomst. Op het gebied van duurzaam vervoer zijn elektrische auto’s, fietsen en scooteren al behoorlijk ingeburgerd. Maar elektrisch vliegen, dat is ‘the next level’.

Cleantech Tomorrow

Op zaterdag 21 april en dinsdag 24 april was het elektrische vliegtuig al te zien tijdens het duurzaamheidsevent Cleantech Tomorrow. Circa 2500 bezoekers bezochten dit meerdaagse evenement.

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198