Hof van Twello is met 18 andere bedrijven en organisaties genomineerd voor de “Beste Circulaire Werklocatie” van Nederland.

De nominatie is gegeven door een onafhankelijke jury benoemd door de tijdschriften BT en Stadszaken. In de jury zitten vertegenwoordigers van Urgenda, TNO, Fontys Hogescholen en Metabolic. Onder de genomineerden zijn het Havenbedrijf in Rotterdam, het Atlaspark in Amsterdam, de Honigfabriek in Nijmegen en de Waarderpolder in Haarlem.

Circulaire economie wordt ook wel de economie van morgen genoemd en de 19 genomineerden worden door de jury gezien als voorlopers hiervan. Hoe ga je het beste om met de lokale situatie, grondstoffen en mensen. Welke rol spelen daarin biodiversiteit, milieu, samenwerking en het werkplezier van medewerkers. En welke rol speelt een maatschappelijk ingebedde lange termijnvisie in de bedrijfsvoering?

In de nominatie ziet Hof van Twello zich bevestigd en gesterkt in haar jarenlange beleid zich zoveel mogelijk onafhankelijk te maken van grote bedrijven en instellingen en zoveel mogelijk te steunen op lokale producten en samenwerking. 

Wie uiteindelijk de titel krijgt wordt bekend gemaakt op 2 november a.s. in Lelystad.