Op dinsdag 10 oktober (Dag van de Duurzaamheid) is DAVO Bieren Stadsbrouwerij en Proeflokaal in Deventer de plek waar je moet zijn als het om duurzaamheid gaat. 

Ondernemers, inwoners en vakgenoten ontmoeten elkaar tijdens VORST’17. Ontdek de mogelijkheden van energiebesparing en duurzaam stoken op de informatiemarkt, tijdens de masterclasses en demonstraties op VORST’17. Begin het stookseizoen goed en start samen met anderen uw eigen inkoopacties.

Lancering Coöperatie De Groene Kolenboer

Tijdens VORST’17 wordt de Groene Kolenboer officieel gelanceerd. Nu en in de toekomst komt landschapshout vrij waar nu nog geen duurzame bestemming voor is. De Groene Kolenboer biedt diverse groendiensten en gaat ervoor zorgen dat het daarbij vrijkomende landschapshout weer lokaal en duurzaam kan worden ingezet. Simpel gezegd draag je door het stoken met een pelletkachel of - ketel straks op duurzame wijze bij aan de instandhouding en verbetering van het landschap. Dit is een van de projecten van de Cleantech Regio.

Aardgasvrije wijken? Nu beginnen!

Naast zonne-energie en windkracht is het inzetten van lokale biomassa een onmisbare schakel in het verduurzamen van onze energievoorziening.

Meer informatie op www.vorst.nl