Arjan Heinen (Hedgehog Applications) presenteerde tijdens de European Sustainable Energy Week zijn plannen voor het gebruik van remenergie van treinen voor schoon stadvervoer. 

Afgelopen week (15-29 juni) stond Brussel in het teken van de European Sustainable Energy Week (ESEW). Het was een week boordevol workshops, seminars en netwerksessies rondom duurzame energie. Een belangrijke ambitie van de Europese Unie is het creĆ«ren van de juiste marktcondities voor een toenemend gebruik van alternatieve brandstoffen en het promoten van schoon vervoer.

Pilot trekt aandacht in Brussel

Ondernemer Arjan Heinen draagt zijn steentje bij aan deze ambitie. Binnenkort voert hij in Apeldoorn een pilot uit waarin de remenergie van treinen wordt gebruikt voor schoon stadsvervoer. Cleantech Regio Development is volop bij dit initiatief betrokken. En het heeft de aandacht getrokken van beleidsmakers in Brussel. In de workshop 'Energy systems for smart mobility' tijdens ESEW presenteerde hij zijn plannen aan een gezelschap bestaande uit beleidsmakers van de Europese Commissie, het Europese netwerk Polis (gericht op de ontwikkeling van innovatieve transport- en mobiliteitconcepten) en vertegenwoordigers van andere Europese regio's die voor vergelijkbare uitdagingen staan. Arjan was in goed gezelschap: ook Stuttgart, regio Ile-de-France, Amsterdam en Londen leveren sprekers aan het programma.

Meer informatie over het initiatief van Arjan Heinen, zie www.hedgehogapplications.nl