vervoer-en-bereikbaarheid.jpg

Nieuws

Dat de snelweg A1 een verbindende schakel is in de regio, bleek letterlijk en figuurlijk op 22 juni op de werkconferentie Cleantech Icoon A1, georganiseerd door Cleantech Regio. 

Kansen A1 omgeving

Op de vooralsnog de warmste dag van het jaar gingen ca. 50 ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs en overheden aan de slag in de Gasfabriek in DeventerBea Schouten, gedeputeerde van de provincie Gelderland en voorzitter van de bestuurlijke coalitie van dit project, trapte de bijeenkomst af.  Ze benadrukte de kansen om in de omgeving van de A1 te investeren in cleantech. Daarmee kunnen we laten zien dat we in de regio werk maken van energietransitie en investeren in circulaire economie, duurzame mobiliteit en in een aantrekkelijke woon- en werklandschap. Dit allemaal draagt bij aan een goed vestigingsklimaat. Tijdens de bijeenkomst werden idee├źn en projecten van deelnemers opgehaald om vervolgens een koers uit te zetten.

Mijlpaal

Terwijl Rijkswaterstaat de komende 10 jaar de A1 in 2 fasen verbreedt tussen Apeldoorn en Azelo, wil de regio haar ambities op het gebied van cleantech versneld realiseren en zichtbaar in de etalage zetten. Jos van Hees, directeur Netwerkontwikkeling Oost-Nederland bij Rijkswaterstaat, meldde dat het Ontwerptrac├ębesluit een belangrijke mijlpaal is voor de verbreding. Tevens is Rijkswaterstaat bezig met een inhaalslag als het gaat om duurzaamheid.

Cleantech Icoon A1 is een project van Cleantech Regio en provincie Gelderland in samenwerking met provincie Overijssel, Rijkswaterstaat, VNO-NCW en Saxion. 

Aanmelden nieuwsbrief en e-zine

E-zine Driehoeksverhouding juni 2018


 cover juni2018 198