De finalisten van de Cleantech Talent Award zijn bekend. Op 6 april in Epe nemen scholieren van het Eligant Lyceum in Zutphen, Etty Hillesum Lyceum De Boerhaave in Deventer, het RSG Noord Oost Veluwe in Epe en het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn het tegen elkaar op. En jij kunt er live bij zijn.

Vier scholierenteams in de regio Stedendriehoek gaan donderdag 6 april de strijd met elkaar aan om de Cleantech Talent Award 2023. De finale is van 19:00 – 21:00 uur in het gemeentehuis van Epe. Wie gaan er naar huis met de eer en een cheque van €500,-, €200,- of €100,-?

Live aanmoedigen

Afgelopen maanden werkten de scholieren(teams) aan oplossingen rondom duurzaamheid en schone technologie. Op het podium in het gemeentehuis in Epe presenteren zij hun ideeën aan publiek en jury. De finalisten komen dit jaar van Het Eligant Lyceum in Zutphen, het Etty Hillesum Lyceum De Boerhaave in Deventer, RSG Noord Oost Veluwe in Epe en Veluws College Walterbosch in Apeldoorn. Kom deze talenten ook aanmoedigen! Aanmelden kan via deze link.

Jury

Op het podium in het gemeentehuis presenteren de scholieren(teams) hun idee aan medescholieren, publiek en jury. De presentatie is in handen van Shira van der Werf, adjunct directeur Strategische Board, en Bert Hulsbergen, Teammanager Aventus. De jury bestaat uit:

  • Richard Daamen (Managing director Belimo)
  • Reinier Gieteling (Directeur Redon Bouw)
  • Johannes Kingma (Production manager VMI Group)
  • Yvette Vink (Marketing Manager Belimo)

Speciale gast! Trashpacker Tijmen Sissing

Naast de pitches van de schollieren is er een speciale gast: Tijmen Sissing. Wat begon met backpacken en een ‘clean-up’ op een strand in Zuidoost-Azië, groeide voor Tijmen uit tot een wereldwijde beweging en een organisatie genaamd Trashpackers. Van het opruimen van stranden met locals, tot plastic afval reduceren bij reishostels en educatie op scholen over plastic afval in de natuur Tijmen neemt ons mee in zijn verhaal van backpacker naar Trashpacker.

Meer informatie: https://www.cleantechregio.nl/samen-werken-aan/talent-award

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Platform Techniek Stedendriehoek en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Stedendriehoek en gemeente Epe. Het prijzengeld wordt mogelijk gemaakt daar VMI Group, Belimo en Redon Bouw.