Scholieren in het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland met een oplossing rondom duurzaamheid en schone technologie kunnen zich tot maandag 20 maart aanmelden voor de Cleantech Talent Award. Heb je een zoon, dochter, buurmeisje of neefje die een innovatief werkstuk of projectverslag heeft gemaakt? Geeft het door! 

Een energieopwekkende schoen, het filteren van drinkwater met eigengemaakte kleifilters, de ecologische voetafdruk van vleesconsumptie; het is een greep uit de veelbelovende ideeën van scholieren die eerder meededen aan de Talent Award.
Initiatiefnemer van de Talent Award Martin Snijder van Aventus. ‘Veel creativiteit en vindingrijkheid blijft nu hangen in de scholen. Scholieren zijn vaak heel inventief als het gaat om duurzaamheid. Zij verdienen écht een groter podium voor hun ideeën. Bovendien worden de onderwijsinstellingen die deze jongeren opleiden én bedrijven die staan te springen om dit soort mensen er alleen maar wijzer van.’

Horizon verbreden

In 2023 krijgen scholieren weer de kans om op dit podium te shinen en naar huis te gaan met een cheque van €500,-, €200,- of €100,-. Uit alle aanmeldingen worden vijf scholieren(teams) genomineerd voor de finale op donderdag 6 april 2023 in het gemeentehuis in Epe. De finalisten mogen dan hun idee, onderzoek of product presenteren aan medescholieren, familie, vrienden en jury.
Aart van den Berg, docent Isendoorn College in Warnsveld (gemeente Zutphen): 'Als docent vind ik deelname aan de Talent Award héél waardevol voor scholieren. Je leert presenteren op een groter podium en met je idee, onderzoek of product wordt daadwerkelijk iets gedaan. Bovendien verbreed je je horizon door ontmoetingen met andere scholieren en mensen uit het technisch en duurzaam bedrijfsleven. Daag jezelf uit!'

Aanmelden

Het aanmeldformulier en meer informatie vind je hier

 

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Platform Techniek Stedendriehoek en wordt mede mogelijk gemaakt door Regio Stedendriehoek en de gemeente Epe. Het prijzengeld wordt mogelijk gemaakt daar VMI Group, Belimo en Redon Bouw.

Naast de Talent Award is er de Cleantech Battle. Dit is een wedstrijd voor studenten uit het mbo, hbo en wo in Oost-Nederland met een briljante oplossing op het gebied van duurzaamheid en schone technologie. De inschrijving voor de Cleantech Battle is inmiddels ook geopend. Lees meer.