In maart organiseert het project Circulaire Fabrieken de derde Challenge Week. In deze week komen bedrijven die een concreet circulair vraagstuk hebben in contact met bedrijven die met innovatieve ideeën of producten kunnen bijdragen aan een oplossing. Doe je ook mee? 

Dit zijn de vijf circulaire challenges van Challenge Week 3:

  1. HR Premium Parts: wat is er nodig om installateurs bekend te maken met de mogelijkheid van reparatie en revisie van omvormers en hen ervan te overtuigen dat dit een kwalitatief goede, duurzame en financieel aantrekkelijke oplossing is?
  2. Wie weet of helpt E-novation Hub zoeken naar kansrijke afzetmarkten voor tweedehands elektronica?
  3. Hoe kan DAVO Bieren het hergebruik van single-use bierfusten in een ponton zowel technisch als organisatorisch succesvol in een businessmodel verder uitwerken?
  4. Hoe kan Solar 2 Cycle het recyclen van zonnepanelen uitwerken in een succesvol circulair business model?
  5. Hoe kan Kamphuis Sloopwerken een circulair businessmodel ontwikkelen om materialen uit de bouw zo efficiënt mogelijk te hergebruiken in samenwerking met het circulair ambachtscentrum?

Schrijf je in voor de Challenge Week en maak kans op:

• blijvende procesbegeleiding, ook na de totstandkoming van de match
• 3 maanden vervolgadvies en –onderzoek door hbo-studenten Saxion
• toegang tot testfaciliteiten, innovators en bedrijven in Regio Stedendriehoek
• mogelijkheden tot ontwikkeling en groei.

Over de Challenge Week van 20 t/m 24 maart

Zo ziet de Challenge Week eruit 
In de Challenge Week zal er op diverse momenten zowel online als offline contact zijn tussen challengers en kennis- en innovatieleveranciers. De week begint op maandag met kennismaken tijdens een kick-off in de Broodfabriek in Zutphen, waar je je ‘oplossing’ pitcht voor de challengers. Op dinsdag bezoeken ‘oplossers’ met studenten het challengebedrijf, op woensdag is er kort online contact tussen bedrijf en studenten en selecteren de bedrijven de kennis- en innovatieleveranciers die het beste aansluiten op hun challenge. Op donderdag wordt er gewerkt aan een gezamenlijk plan van aanpak. Op een gezamenlijke slotbijeenkomst op vrijdag pitchen deze leveranciers hun plan van aanpak. Locatie: Broodfabriek, Zutphen.

Over Circulaire Fabrieken

Het project Circulaire Fabrieken sluit aan op de ambities van Regio Stedendriehoek en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de Cleantech Regio Deal. Projectuitvoering: KplusV, Saxion en VNO-NCW Midden.
circulairefabrieken.nl

Zo zag Challenge Week 2 eruit: