Ben je ondernemer in Oost-Nederland en heb je vragen over circulair ondernemen? Dan kun je vanaf nu terecht bij het Circulair ondernemersloket Oost-Nederland. Gedeputeerde van Provincie Gelderland Helga Witjes opende donderdag 9 februari het loket. 

Circulair ondernemen, hoe doe je dat? Er komt veel bij kijken en er worden vaak vragen gesteld als:

  • Waar moet je beginnen?
  • Hoe neem je de volgende stap?
  • Hoe zit het met wet- en regelgeving?
  • En hoe kom je aan financiering of de juiste producenten of grondstoffen?

Digitaal loket

Om circulaire ondernemers met die vragen te helpen, is donderdag 9 februari het Circulaire ondernemersloket Oost-Nederland geopend. Dat gebeurde tijdens de finale van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. Het gaat om een digitaal loket, te vinden op de CIRCLES website, waar ondernemers hun vraag via een formulier kunnen indienen. Binnen het netwerk van CIRCLES wordt gekeken wie de ondernemer het beste kan helpen en zo worden zij met elkaar in contact gebracht.

Groter vraagstuk

Het loket staat open voor alle circulaire ondernemers uit Oost-Nederland, mits je ingeschreven staat bij de KVK. Daarnaast gelden wat andere richtlijnen, die je kunt vinden bij het ondernemersloket. Het moet gaan om een wat groter vraagstuk wat je zelf al hebt geprobeerd op te lossen, maar ergens in vastloopt, bijvoorbeeld door gebrek aan kennis, ketenpartners, financiering of problemen met wet- en regelgeving.

Het Circulaire ondernemersloket Oost-Nederland is een initiatief van Kiemt, VNO-NCW Midden en Provincie Gelderland, en wordt gefaciliteerd via het netwerk van CIRCLES.