Van energieopwekkende schoenen tot een onderzoek over vleesconsumptie: scholieren in het voortgezet onderwijs in Oost-Nederland met een idee, onderzoek of product rondom duurzaamheid en schone technologie kunnen zich weer aanmelden voor de Cleantech Talent Award! Aanmelden kan tot 20 maart 2023.

Een energieopwekkende schoen, het filteren van drinkwater met eigengemaakte kleifilters, de ecologische voetafdruk van vleesconsumptie; het is een greep uit de veelbelovende ideeën van scholieren die eerder meededen aan de Talent Award. Aart van den Berg, docent Isendoorn College (Warnsveld): 'Deelname aan de Talent Award vind ik héél waardevol voor scholieren. Je leert presenteren op een groter podium en met je idee, onderzoek of product wordt daadwerkelijk iets gedaan. Bovendien verbreed je je horizon door ontmoetingen met andere scholieren en mensen uit het technisch en duurzaam bedrijfsleven. Daag jezelf uit!'

Aanmelden voor 20 maart 2023

In 2023 krijgen scholieren weer de kans om op dit podium te shinen en naar huis te gaan met een cheque van €500,-, €200,- of €100,-. Aanmelden kan via deze link tot maandag 20 maart 2023 12:00 uur. Uit alle aanmeldingen worden vijf scholieren(teams) genomineerd voor de finale op donderdag 6 april 2023 in het gemeente huis in Epe. De finalisten mogen dan hun idee presenteren aan medescholieren, familie, vrienden en jury.

De Cleantech Talent Award is een initiatief van het Platform Techniek Stedendriehoek en wordt mede mogelijk gemaakt door de Cleantech Regio en de gemeente Epe.