Wat hebben koppeltje duikelende ijsberen en woedende accountants met elkaar gemeen? Ze kwamen beiden voor in het alarmerende verhaal dat presentator Harm Edens hield tijdens ons eerste evenement voor raadsleden. Dat het niet goed gaat met het klimaat, dat weten we. Maar wat kunnen we daar eigenlijk als regio of als raadslid aan doen?

In een gezellig drukke Prins Hendrikgarage in Apeldoorn kwamen dinsdag 15 november raadsleden uit alle acht gemeenten van de Cleantech Regio bijeen om samen met onze bestuurders te discussiëren over de toekomst van de regio. Want hoe kun je als raadslid de steeds complexer wordende taken van de regio bijbenen? Heeft het eigenlijk überhaupt wel zin om je in te zetten voor een betere toekomst, als je ziet hoe groot de uitdagingen zijn? Als je het aan Harm Edens vraagt, dan is dat geen ingewikkelde vraag: natuurlijk heeft het zin je in te zetten. Maar het heeft méér zin, je samen in te zetten.

Dichter tot elkaar

De belangrijkste les van de avond? Door angsten met elkaar te delen, kom je automatisch dichter tot elkaar. Ook als de onderlinge verschillen eerst heel groot lijken. Een wijze les voor iedereen die moet samenwerken om een doel te bereiken. Inspirerend! Het heeft ons in elk geval doen beseffen dat we dit soort bijeenkomsten in de toekomst veel vaker willen en moeten organiseren. Want alleen door elkaar beter te leren kennen vergroten we het onderlinge vertrouwen en kunnen we samen werken aan een betere toekomst voor iedereen.