Een baan als communicatieadviseur is één ding, maar communiceren en adviseren over zaken die er écht toe doen? Dát is next level. Wil jij je bezighouden met een duurzame toekomst én weet je daarin de verbinding te leggen tussen ondernemers, bestuurders en onderwijs? Dan ben jij onze m/v/x!  

Cleantech Regio organiseert de regionale samenwerking die nodig is om met diverse stakeholders aan maatschappelijke opgaven in onze regio te kunnen werken. Voor ons communicatieteam zoeken we een communicatieadviseur die ervaring heeft met stakeholdercommunicatie.  

Dit ga je doen  

  • Je gaat aan de slag voor Cleantech Regio, een regionaal samenwerkingsverband tussen gemeenten, onderwijs en ondernemers in de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen en omstreken.   
  • Je levert een bijdrage aan het bedenken en uitvoeren van de (online en offline) communicatie van Cleantech Regio.  
  • Je weet hoe je de verschillende achterbannen kunt bereiken en betrekken en draagt met jouw kennis en ervaring bij aan de bekendheid en doelen van de Cleantech Regio.  
  • Je geeft aan onze programmamanagers en andere collega's advies over communicatievraagstukken.  
  • Je ontwikkelt communicatiemiddelen, denkt mee over bijeenkomsten voor de stakeholders en informeert het netwerk over de ontwikkelingen in de regio.  
  • Je hebt een regierol in het positioneren van Cleantech Regio in ons netwerk van overheden, ondernemers en onderwijs én daarbuiten.  
  • Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je nieuwe collega’s. Ons communicatieteam bestaat verder uit een strategisch communicatieadviseur, een junior communicatieadviseur en een tekstschrijver. Ook ga je actief samenwerken met onze lobbyist.   

Dit vragen we van je  

Het liefst vullen we ons team aan met een communicatieadviseur die al vaker in complexe omgevingen gewerkt heeft (bijvoorbeeld bij een overheidsorganisatie, een groot bedrijf of netwerkorganisatie). Ook heb je aantoonbare ervaring met stakeholdercommunicatie en projectleiding. Je houdt van werken in de dynamiek van verschillende stakeholders en hun belangen en je weet hoe je netwerkcommunicatie vormgeeft en onderhoudt. Je bent net als je nieuwe collega's een 'strategische doener’, die uitvoert maar ook de juiste vragen stelt en een duidelijke visie heeft op wat nodig is.  

Fijn als je naast dit alles ook jezelf meebrengt. Daarbij gaat onze voorkeur uit naar iemand die collegiaal en pro actief is. Die een beetje tegengas geven niet uit de weg gaat en met een frisse blik naar complexe zaken kan kijken. Dat je in de Cleantech Regio woont is een pré, maar geen must. De vacature is in eerste instantie voor de periode van 1 jaar. 

Enthousiast geworden? 

De vacature staat open tot we de ideale kandidaat hebben gevonden. Ben jij dat? Stuur dan zo snel mogelijk een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wie weet start jij binnenkort als onze nieuwe collega!