Het aantal meisjes en vrouwen dat kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is laag. Slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw, terwijl techniek belangrijker is dan ooit. Daarom houden TechnoDiscovery en CODA ExperienceLab op 7 april een Girls’Day. Bedrijven en scholen kunnen zich nu aanmelden.

VHTO, het landelijke expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT houdt op donderdag 7 april 2022 het landelijke event Girls’Day, een speciale dag om meiden tussen de 10 en 15 jaar kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor techniek. Tijdens deze dag openen door heel Nederland bèta-, technische, IT-bedrijven én technische of IT-afdelingen van bedrijven hun deuren. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten, maken kennis met vrouwelijke medewerkers en leren meer over bèta/technische werkzaamheden. Girls’ Day laat meisjes de onontdekte wereld van bèta, techniek en IT van dichtbij beleven.

Rolmodellen

Dat slechts 14 procent van de technische professionals in Nederland een vrouw is, komt mede door genderstereotype invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Daarentegen is bèta, techniek en IT belangrijker dan ooit voor de samenleving. Zo werken labtechnologen bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van vaccins, bedenken technici ergonomische oplossingen voor thuiswerkplekken, en maken IT-professionals zich sterk voor veilige videoverbindingen.

NewTechPark

Tijdens schooltijd biedt Technodiscovery op het NewTechPark in Apeldoorn diverse educatieve workshops gericht op het ervaren en beleven van bèta, techniek en IT. Meld jouw school voor 11 maart aan voor de exclusieve Girls’Day op NewTechPark via de website van VHTO. Vermeldt bij de inschrijving dat je een match wilt maken met TechnoDiscovery. Wees er snel bij, want vol is vol!’

CODA

Op Girls’Day is er ook buiten schooltijd veel te ontdekken in CODA ExperienceLab. Van 14.00u tot 17.00u kun je deelnemen workshops en demonstraties gericht op digitale fabricage. Vanaf 19.00u krijg je antwoord op al je vragen tijdens de speeddate-sessies met vakvrouwen uit de technieksector. Aanmelden is niet nodig. Ben jij er ook bij?

Aanmelden

Scholen én bedrijven kunnen zich hier aanmelden voor Girls’Day.


Dit programma wordt mogelijk door Coda, TechnoDiscovery/ NewTechParkPlatform Techniek Stedendriehoek en Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn en omstreken.