Van 7 tot en met 12 februari is de Nationale Week van de Circulaire Economie 2022. Op 9 en 10 februari zijn de finales van de Overijsselse en Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 waar vijf genomineerden live hun circulaire innovatie presenteren. Je kunt je nu aanmelden voor de live-uitzendingen.

Tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie 2022 zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (dit jaar deels digitaal en deels fysiek) deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Inmiddels staan er ruim 200 evenementen gepland.

De week start op maandag met de vierde editie van de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Het thema van dit jaar is ‘Allemaal circulair!’.
Om tot een volledig circulaire economie te komen is systeemverandering nodig, en ook al wordt er door velen al hard aan circulaire economie gewerkt, zijn er nog veel aanpassingen nodig in het denken en doen om écht over te stappen naar een circulair systeem. De dag start om 9.30 uur met een gezamenlijke opening en net als in voorgaande jaren worden er tijdens de conferentie tal van deelsessies georganiseerd. Er zijn veertig interactieve deelsessies, verdeeld over twee rondes, waarin je concrete handvatten krijgt om morgen al aan de slag te gaan. Bekijk het volledige programma hier.

Circular Awards 2022

De Circular Awards worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Samen zoeken zij voor de vijfde keer innovatieve projecten, producten en diensten van bedrijven en overheden die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Daarnaast zetten ze in 2022 wederom enkele personen in het zonnetje die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de circulaire transitie in Nederland.

Overijsselse Circulaire Innovatie Top 20

De awards worden uitgereikt in diverse provincies waaronder Overijssel.
Tijdens de finale op 9 februari pitchen de top 5-genomindeerden live hun innovatie, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Kijkers stemmen voor de publieksprijs op hun favoriet uit de gehele Top 20. Voor beide winnaars zijn mooie geldprijzen en ruime media-aandacht te winnen.
Aanmelden om de live-uitzending op 9 februari 16:00 uur online bij te wonen kan hier.

Gelderse Circulaire Innovatie Top 20

Een dag later, op 10 februari, is om 16:00 uur is de finale van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20. Ook hier pitchen de 5 beste inzendingen tijdens een live-uitzending hun innovatie waarna de jury de winnaars bekend maakt en de prijzen uitreikt. Wil je dit niet missen?
Aanmelden om de live-uitzending op 10 februari 16:00 uur online bij te wonen kan hier.