Van 4 tot en met 29 oktober is het Techniekfestival in Apeldoorn en Epe. Vier weken lang zijn er allerlei activiteiten en events voor leerlingen van het vmbo, voortgezet onderwijs en de bovenbouw van het basisonderwijs, hun ouders én docenten. Het Techniekfestival is een initiatief van Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en NewTechPark.

We kunnen niet zonder techniek in ons dagelijks leven. Techniek is overal en steeds worden er nieuwe en betere technieken ontwikkeld. Hiervoor zijn veel technici nodig. Werken in de techniek is uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een leuke baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en goede arbeidsvoorwaarden.

Lekker concreet

Tijdens het Techniekfestival in oktober wordt dat in Apeldoorn en Epe heel concreet gemaakt met veel verschillende activiteiten. Leerlingen maken tijdens het festival kennis met de rol van techniek in de wereld van alle dag. Ook is er ruimte voor ouders om samen met hun kinderen de werelden van techniek te verkennen. En docenten en leerkrachten worden uitgedaagd hun grenzen te verleggen en nieuwe context voor hun lessen te ontdekken.

Let’s play the game

Vier weken lang kunnen spelenderwijs kennis maken met de rol van techniek in de wereld van alle dag. Ontdekken, leren en experimenteren staat centraal. In twee uur tijd worden kleine concrete opdrachten en activiteiten in een uitdagende omgeving uitgevoerd. Klassen konden zich hiervoor inschrijven en dat is inmiddels massaal gebeurt. Er zijn nog een paar plekken vrij dus klassen die nog mee willen doen kúnnen zich nog aanmelden. Kijk hier voor meer informatie.

Techniek Tastbaar

Op 8 oktober houdt Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. het Doe-en-beleef-techniek festijn Techniek Tastbaar. Zo’n twintig technische bedrijven en instellingen laten op deze dag bij NewTechPark in Apeldoorn zien wat er mogelijk is met een opleiding in de techniek. De deelnemende bedrijven komen uit zeer uiteenlopende branches en geven hiermee een breed beeld van de moderne techniek en de mogelijkheden voor een loopbaan in de techniek, onder andere installatie technieken, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, de bouw, defensie, techniek in de gezondheidszorg, elektrotechniek, kunststoftechnologie en nog veel meer.

Meer informatie

  • Techniekfestival: 4 - 29 oktober
  • Locatie: Zwitsal Apeldoorn
  • Volledige programma: www.newtechpark.nl