De arbeidsmarkt wordt steeds inclusiever en daar dragen veel bedrijven in de regio hun steentje aan bij. Die bedrijven worden in de campagne Sociaal Ondernemen WERKT! in de spotlights gezet. Deze campagne wordt mogelijk gemaakt door Werkgeversservicepunt FactorWerk Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe.

Vanaf september maken zij allerlei bedrijven op de Wall of Fame zichtbaar op de website www.sociaalondernemen-werkt.nl. Via podcast, foto en video kan zo iedereen kennis maken met de parels van bedrijven in onze regio.

Sociale ondernemers

Op 1 november 2021 verschijnen tijdens een feestelijk event, gehost door Werkgeversservicepunt FactorWerk Stedendriehoek en Noordwest Veluwe, alle sociaal ondernemers op de rode loper. Ook wordt er uit elke categorie een Diamant gekozen. Dit is tevens de start van de ‘Maand van de 1000 voorbeelden’ waarin landelijk nog meer activiteiten worden ondernomen om werkgevers met een sociaal hart in het zonnetje te zetten.

1000 voorbeelden

Dit jaar wordt in plaats van de ‘Week van de 1000 voorbeelden’, in november namelijk de ‘Maand van de 1000 voorbeelden’ gehouden. De organisatie hier van ligt in handen van ‘Op naar de 100.000 banen’, een initiatief van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland en het project ‘Op naar de 25.000 banen’, gericht op de overheid. De campagne ‘Sociaal ondernemen WERKT!’ van Werkgeversservicepunt FactorWerk Stedendriehoek en Noordwest Veluwe is gekoppeld aan de maand van 1000 voorbeelden.

100.000 banen

‘Op naar de 100.000 banen’ is een overkoepelende wegwijzer die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers de komende jaren voor 100.000 extra banen zorgen. Om dit mede mogelijk te maken zijn VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland dit project gestart. Hiermee ondersteunen zij bedrijven zodat we samen kunnen inzetten op een arbeidsmarkt waarin iedereen zijn of haar talenten en capaciteiten kan benutten.

Meer informatie op www.sociaalondernemen-werkt.nl

Luister hier de eerste podcast terug