Mensen die door de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen te verliezen, kunnen bij het Regionaal Mobiliteitsteam Stedendriehoek en Noordwest Veluwe terecht. Sinds 1 juli doet het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) dit online onder de naam deRegioWerktDoor. Mensen die hun baan verliezen kunnen zich nu melden bij één loket.

Het team helpt medewerkers uit de getroffen sectoren, zoals de horeca en retail. Dit gebeurt in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kansrijke sectoren

Vanaf het eerste contact kijkt het RMT wat iemand nodig heeft om weer snel richting werk te gaan. Bijvoorbeeld met extra sollicitatietraining, loopbaanbegeleiding en scholing naar werk in een kansrijke sector zoals de zorg, logistiek en techniek. Ook anderen kunnen bij het RMT aankloppen, zij worden dan doorverwezen naar de juiste partner.

Personeelstekorten

deRegioWerktDoor biedt begeleiding en advies om werk te vinden, helpt zo nodig met bij- of omscholing en ‘reist’ met iemand mee tot deze ander werk heeft. Door de coronacrisis raken veel mensen hun werk kwijt. Maar in andere sectoren is nog wel werk, soms zijn er zelfs personeelstekorten. Daarom werken gemeenten, UWV, vakbonden en werkgevers in mobiliteitsteams intensief samen om ieder zoveel mogelijk naar werk te begeleiden.

Zzp-ers en jongeren

Via het Werkgeversservicepunt helpt het RMT ondernemers om personeel te vinden. deRegioWerktDoor denkt mee over mogelijkheden om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, met speciale aandacht voor zzp’ers, mensen uit de Banenafspraak en jongeren. Ook is er hulp op het gebied van schulden en scholing. Zo kunnen de teams ook mensen bij- en omscholen via praktijkleren in het mbo, waarbij iemand tijdens het werk (een deel van) een mbo-opleiding kan doen. Hiervoor is extra budget uit het steun- en herstelpakket beschikbaar.

Kijk voor meer informatie op: https://factorwerk.org of neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.