Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat innovaties ontwikkeld worden en steunt daarom vernieuwingen die bijdragen aan een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland. Ben jij een MKB-ondernemer en wil je samen met één of meer andere mkb-ondernemingen een research & development-project opzetten? Dan kun je vanaf 1 juni 2021 weer subsidie aanvragen bij het subsidieportaal van Provincie Gelderland.

Je kunt deze subsidie aanvragen als je als mkb-ondernemer samen met andere ondernemers een experimentele ontwikkeling, of industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling wilt uitvoeren.

Gezond Gelderland

Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat innovaties ontwikkeld worden om maatschappelijke problemen op te lossen. De provincie is daarop op zoek naar innovaties die bijdragen aan een gezond, veilig, schoon en welvarend Gelderland. Er zijn zes maatschappelijke uitdagingen benoemd, die zijn verwoord in zes Kennis en Innovatie-agenda’s.
Voorwaarde is dat de plannen moeten passen binnen één van deze Kennis- en Innovatieagenda’s:
- Energie en Duurzaamheid
- Gezondheid en Zorg
- Landbouw, Water en Voedsel
- Veiligheid
- Sleuteltechnologieën
- Maatschappelijk Verdienvermogen

Voorwaarden aanvraag

Je kunt tot en met 10 september deze subsidie aanvragen als:
- Je voor deze aanvraag samenwerkt met één of meer mkb-ondernemingen;
- Geen van de deelnemende ondernemingen meer dan 70% van de subsidiabele kosten voor zijn rekening neemt;
- Meer dan 50% van de subsidiabele kosten van deelnemende ondernemingen met een vestiging in Gelderland komt;
- Het project binnen zes maanden na subsidieverlening start en binnen twee jaar is afgerond:
- Je voor deze activiteit nog geen subsidie hebt ontvangen van een andere overheid.
- Je ontvangt alleen subsidie voor het uitvoeren van het project als dit niet in strijd is met hoofdstuk 1 en artikel 25 van de Algemene Groepsvrijstellingsverordening.

Maximale bijdrage

De subsidie bedraagt ten hoogste 35% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 350.000 per MIT-R&D-samenwerkingsproject. Het totale subsidieplafond is vastgesteld op € 3.620.000.

Meer informatie en subsidie aanvragen

Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 1 juni 2021 via het subsidieportaal. De sluitingsdatum is op 10 september 2021 om 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Provincie Gelderland of neem contact op met Marieke op de Weegh, Innovatiemakelaar RCT Gelderland, Cleantech Regio Stedendriehoek | Noord-Veluwe. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06-23570152