Ben je een mkb-er of een grotere ondernemer in de verpakkings- en bouwsector én wil je gerecycleerde kunststoffen in de productieketen introduceren of verhogen? Het Europese programma Di-Plast ondersteunt ondernemers bij de realisatie hiervan.

Vanaf 30 april kunnen ondernemers daarom een aanvraag indienen voor een Di-Plast voucher om dit mogelijk te maken.
Di-Plast is een Europees programma dat het gebruik van gerecycleerde kunststoffen binnen verschillende sectoren verhoogt en verbetert door middel van digitale tools. Deze tools verhogen de informatietransparantie in de waardeketen en ondersteunen verwerkers bij de aankoop en verwerking van gerecycleerde materialen.

Expertise en vouchers

Binnen het programma worden bedrijven ondersteund door middel van expertise én vouchers. Deze vouchers hebben een variërende waarde tot 7.500 euro om de projectideeën en het creëren van nieuwe ketensamenwerkingen binnen de kunststofsector op interregionale schaal te ondersteunen.
Er zijn drie soorten vouchers, die elk unieke aspecten van de projectideeën ondersteunen. Deze vouchers helpen om te werken met de digitale tools, dragen bij aan matchmaking, geven toegang tot expertise om de recyclaatbenutting te verbeteren of leggen de basis voor concrete ketensamenwerking. Zodoende draagt je onderneming bij aan de duurzaamheid van de maatschappij en maakt je bedrijf deel uit van de circulaire economie van de toekomst.

Overzicht van de verschillende vouchers:

- Matching vouchers (tot 1.000 euro): Voucher om aanvragers te ondersteunen bij het vinden van de juiste match voor samenwerking om gerecycleerde kunststoffen in hun productieketen te gebruiken of te vergroten.
- Expertisevouchers (tot 4.500 euro): Voucher om aanvragers te ondersteunen bij het realiseren van projectideeën voor de (verhoogde) inzet van recyclaat met ondersteuning van externe en specialistische expertise.
- Ketenvoucher (tot 7.500 euro): Voucher om aanvragers met specifieke aankopen te ondersteunen bij het concretiseren van projecten om het gebruik van recyclaat in hun productieketen te verhogen. Belangrijk is dat we bij deze voucher zullen vragen om 3 offerte aanvragen bij verschillende leveranciers.

Voor wie?

Di-Plast richt zich op bedrijven in de bouw- en verpakkingssector die de ambitie hebben (meer) gerecycled plastic toe te passen in hun productieketen. Compounders, verwerkers, recyclers, hercompounders, bedrijven die commercieel polymeerafval produceren, rPM-ontvangstbedrijven en handelaars uit deze sectoren worden uitgenodigd uit om contact op te nemen.

Hoe werkt het?

Vanaf 30 april gaat de eerste call open voor aanvragen. Aanmelden kan via de officiële website van Di-Plast. Wanneer alles is ontvangen wordt de aanvraag beoordeeld. De regeling is open tot het budget is uitgeput.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Di-Plast en deze financiële steun? Meer informatie is te vinden op www.oostnl.nl/di-plast of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..