Ben jij ondernemer in een Overijssels familiebedrijf met minimaal 5 werknemers en wil je aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Dan helpt Family Next! Om je op weg te helpen zijn er vouchers beschikbaar van maximaal 2000 euro.

Als familiebedrijf heb je vaak niet alleen een rijke historie, maar kijk je juist ook naar de toekomst. Heb jij met jouw familiebedrijf behoefte aan ondersteuning op het gebied van digitalisering of duurzaamheid? Het Overijsselse programma Family Next kan je hierbij helpen.

Digitalisering

Er is geen twijfel mogelijk: onze samenleving is op weg naar een steeds meer gedigitaliseerde toekomst. Om productiviteit te verhogen en concurrentievermogen te behouden, is het noodzakelijk op tijd te digitaliseren. Maar hoe doe je dat? Hoe vergroot je de online business van je bedrijf? Wat kan je doen om je productieproces verder te automatiseren? Hoe neem je je bedrijf mee in dit veranderproces? Family Next brengt je in contact met de kennis en ondersteuning om de juiste stappen te maken.

Duurzaamheid

Voor steeds meer bedrijven en consumenten is duurzaamheid een belangrijk thema.Bedrijven die duurzame panden en bedrijfsprocessen hebben, zijn beter voor het milieu, besparen kosten, hebben een hogere productiviteit en zijn aantrekkelijker voor (potentiële) werknemers en financiers. Met andere woorden, een duurzaam bedrijf is een toekomstbestendig bedrijf. Maar welke mogelijkheden tot verduurzaming zijn er? En levert het rendement op en hoe? Wat is de eerste stap? Family Next helpt je bedrijf te verduurzamen.

Bedrijfsopvolging

Vroeg of laat krijgt ieder familiebedrijf te maken met bedrijfsopvolging. Het regelen van goede bedrijfsopvolging naar een volgende generatie is niet makkelijk. Toch is het voor de continuïteit van je bedrijf belangrijk om bedrijfsopvolging goed te regelen en op tijd te beginnen. Heb je een Overijssels familiebedrijf en wil je je oriënteren op bedrijfsopvolging of de eerste stappen zetten? Family Next helpt je verder.

Wat je van Family Next kunt verwachten

Als je je aanmeldt voor Family Next krijg je hulp van een coach, je gaat in gesprek met elkaar om van elkaar te leren en je kunt door een aanmoedigingsvoucher een tegemoetkoming in de kosten krijgen. Om je op weg te helpen is er een voucher beschikbaar van maximaal 2000 euro. Deze kun je gebruiken voor activiteiten of investeringen op het gebied van digitalisering, duurzaamheid of bedrijfsopvolging.

Meer info

Familiebedrijven zijn enorm belangrijk voor de economie van Overijssel. Met het programma Family Next helpt Provincie Overijssel familiebedrijven in Overijssel met duurzaamheid, bedrijfsopvolging en digitaliseren. Je leest er meer over op www.overijssel.nl/familynext. Wil je meer weten? Laat je contactgegevens
achter op www.overijssel.nl/familynext of neem contact op met ondernemersadviseur Kirsten Kamphuis: 06-10890446.