Deventer, die zich nu net als Apeldoorn Cirkelstad mag noemen, heeft de eerste partner weten aan te trekken. Naast de gemeente Deventer heeft ook Architecten Lab zich officieel verbonden aan Cirkelstad Deventer. Op maandag 18 januari vindt de officiële kick-off van Cirkelstad Deventer digitaal plaats.

Het Rijk heeft een forse ambitie: Nederland circulair in 2050. De bouwsector is hierbij van cruciaal belang. Cirkelstad Deventer verbindt koplopers die hier in en rondom Deventer werk van maken. De verkenning van het netwerk van circulaire koplopers rondom Deventer leverde vanaf de eerste gesprekken al snel mooie voorbeelden op. Genoeg bedrijven en instellingen zijn in de praktijk bezig met circulaire concepten, businessmodellen en projecten. Ook Architecten Lab steekt zijn nek uit voor circulair en duurzaam bouwen en meldde zich als eerste partner van Cirkelstad Deventer.

Tuinen van Zandweerd

De circulaire ambitie van Deventer krijgt ondertussen al een gezicht met de Tuinen van Zandweerd. Op een unieke plek, dicht bij de IJssel aan de stadsrand van Deventer, wordt een nieuwe toekomstbestendige woonbuurt ontwikkeld met respect voor natuur en landschap. Met 80 bouwkavels voor zelf- en samenbouwers creëert men hier ruimte voor het nieuwe wonen en een duurzame toekomst. Cirkelstad Deventer ondersteunt dit initiatief en werkt graag samen op het gebied van advies en kennis.

Kick-off 18 januari

Op maandag 18 januari vindt de kick-off van Cirkelstad Deventer digitaal plaats. Dan zal de eerste Community of Practice starten met het thema ‘Circulair uitvragen en aanbesteden’. Voor deze sessie zijn Martijn van Dijk (woningcorporatie DeltaWonen) en Sander Lubberhuizen (gemeente Apeldoorn/infra) bereid gevonden om hun ervaringen te delen en visie te geven op de circulaire toekomst. Verder besteedt Cirkelstad Deventer op 18 januari aandacht aan Rapid Circular Contracting als stimulans voor innovatiegericht inkopen vanuit circulaire ambities en als Europese aanbestedingstoolkit. Heb je interesse in deze thema’s? Dan ben je uitgenodigd om hierbij op maandag 18 januari van 15.30 tot 17.00 online aanwezig te zijn en interactief mee te sparren. Aanmelden kan via Cirkelstad Deventer.

Lees hier het volledige bericht