Welke kansen zijn er voor jou? Kijk eens op marktplaats of een andere tweedehands verkoopplek of de producten die jij ontwikkelt daar te koop zijn en hoe deze worden aangeboden. Je eigen producten terugkopen en met garanties doorverkopen is al een circulair businessmodel.

Deze tip gaf Jonah Link, uitvoerend partner van CIRCO, ondernemers mee aan het eind van het webinar ‘Circulair Ondernemen: Welke kansen zijn er voor jou?’. Aan de hand van een tool legde Jonah uit hoe je waardeverlies in jouw productketen kunt herkennen en businesskansen kunt benutten.

Ondernemer Hendrik Jan Peters van Warmgras bv / H.J. Deventer Tapijt is een aantal jaar bezig met de recyclebaarheid van kunstgras. Zijn advies: “Denk niet ‘wat zal ik eens gaan ondernemen om iets circulairs of herbuikbaars te maken. Kijk naar je bestaande producten en kijk of je onderdelen daarvan al circulair kunt maken.”

Bekijk het webinar voor meer tips en uitleg over het Analysemodel Circulaire Business en download hier de slides. Ga voor meer informatie over het toepassen van het model naar de website van CIRCO.

 Zelf een track volgen?

  • 1, 15 en 22 spetember 2020: Machinebouw & Metaal
  • 5 en 19 november en 3 december 2020: De circulaire bouwketen
  • Meer informatie

Zet je blik vooruit

Hoe kun je als ondernemer deze roerige tijden benutten om toekomstbestendiger te worden? Cleantech Regio, Kennispoort Regio Zwolle en Novel-T organiseren samen de reeks webinars De Blik Vooruit. De webinars geven kennis, tips en adviezen op verschillende innovatiethema’s. Bekijk hier alle webinars terug.